Nederlaag voor Triumphera DS1 · Foto('s): Sake Beerstra

Nederlaag voor Triumphera DS1

vrijdag 12 februari 2016

Afgelopen donderdag speelde Triumphera hun thuis wedstrijd tegen D.W.S. In de competitie staan ze nagenoeg gelijk dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

De 1e set gaat in het begin gelijk op. Na een stand van 5-5 komt Triumphera op voorsprong door een mooie aanval van Jellianne. Beide teams blijven aan elkaar gewaagd, de stand komt op 12-12. Triumphera kan iets uit lopen door een voorsprong van een aantal punten te pakken. Na een time-out van DWS pakken de tegenstanders gelijk een aantal punten op rij. Greetje, de coach van Triumphera reageert hierop door bij een achterstand van 16-20 ook een Time-out aan te vragen.

De speelsters worden gewezen op de gaten in het spel van de tegenstanders en het advies is om goed diagonaal aan te vallen. Dit wordt direct toegepast en de rust keert terug. Er worden minder persoonlijke fouten gemaakt en door een harde aanval van Marinke komen de teams op een gelijke stand van 21-21. Er worden lange rally’s gespeeld en de teams pakken om de beurt een puntje. Uiteindelijk gaat de winst naar DWS met als eindstand 25-27.

Triumphera begint met een achtersprong van 4-8 aan de tweede set. Tijdens de Time-out worden de dames opgepept door  Greetje en teller Lieneke. Als de dames uit Kollum een setje willen pakken zullen ze nu wel risico’s moeten gaan nemen en de ballen niet gaan weggeven. Liesbeth keert het spel door een tactische bal te spelen op het juiste moment. De vechtlust is er weer en dat is in het spel te zien. Triumphera komt op een voorsprong van 13-11. Cheryl maakt een mooi tactisch punt en Sineke scoort met een monsterblok. D.W.S. probeert met een Time-out nog het spel te keren maar de set gaat naar Triumphera met een eindstand van 25-18.

De derde set begint wat wisselvallig. Er worden een aantal onnodige fouten gemaakt waardoor D.W.S. op een voorsprong komt van 8-11. Elke keer als Triumphera de stand weer iets recht getrokken heeft scoort D.W.S. een aantal punten op rij. Zo blijft Triumphera wat achter de feiten aan lopen deze laatste set. Uiteindelijk komt de inhaalslag te laat voor de dames van Triumphera en gaat de derde set terecht naar D.W.S. met een eind stand van 19-25.

© Verslag:  Marijke Osinga

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00