Aaisykjen, open dag en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow

Zondag 19-03-2017
DE WESTEREEN - Er kwamen afgelopen zaterdag weer diverse onderwerpen aan bod in de Weekend Nieuwsshow. Zo sprak Erik Wiersinga over de vondst van het eerste kievitsei van Kollumerland, vertelde wethouder Jelle de Vries van Ferwerderadiel over de nieuwe naam voor de fusie-gemeente en blikte Auke Jelle Kingma vooruit op de officiële opening van Hart van Kollum.

Leden van Brassband Gloria Deï kwamen langs in de studio om te vertellen over het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Brassband Gloria Deï. Dit jaar met als thema “Colours of the World”. Toetsenist Kees Bode, bekend van De Kast, kwam aan de telefoon om vooruit te kijken op een optreden van Bluesband Tuff Luck in Kloosterkapel Sibrandahûs. Bode zit ook in deze band.

Verslaggever Anton van der Meer was live bij de open dag van Apotheek Dokkum. Na een grondige verbouwing afgelopen december kon het publiek zaterdag het eindresultaat zien. De publieksruimte is gemoderniseerd met een uitgebreid zelfzorgassortiment.

Ook was de Weekend Nieuwsshow live bij de Bonifatiusloop in Dokkum. Verslaggever Jan Wagenaar sprak met organisatie en deelnemers over deze loop door onze regio. In Echt Vers deze week kapsalon La Coupe. De EHBO vereniging van Buitenpost was te gast in de studio om te praten over een reanimatiecursus en het belang daarvan. Tot slot was er aandacht voor muziekvereniging Euphonia Ternaard en hun rommelmarkt van zaterdag 25 maart 2017.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie