Acht teams strijden tegen elkaar in een zeer spannende Zeskamp

11 augustus 2013
Vrijdag en zaterdag stond er een zeskamp op het programma. Donderdag werden de teams op de proef gesteld op de grote survivalbaan. Het kwam aan op kracht, tijd, tactiek en concentratie. Zaterdagmiddag stonden de laatste drie onderdelen van de zeskamp op het programma. Het hele dorp was uitgelopen naar het sportveld om sportief te strijden, maar ook zeker was er zeer veel publiek om aan te moedigen.

Er werd gestart met een spelparcours van een kruiwagenrace, gevolgd door het krattenspel en als team kwamen ze over de finish in de funslang. Daarna konden de teams even op adem komen met de denktank; 25 vragen met verschillende onderwerpen. En als eindspel was er ‘Koning Pils’. Het thema van de feestweek is ‘Oranje Boven’ en dus moesten de teams zorgen voor zoveel mogelijk pils voor de koning. Door zoveel mogelijk water met een dienblad boven de hoofden achteruit door te geven en te verzamelen in een emmer.

Hierbij werden ze gehinderd door water uit waterpistolen die werden bediend door de concurrenten. Dit leverde mooie taferelen op. Het was een zeer spannende zeskamp, wat resulteerde in een gedeelde 1e plaats: Het team van de Brongersmaweg en het team Firma Nooitgedacht. En een verdiende 3e plaats voor het team Wim Lex. ’s Avonds was de prijsuitreiking en barbecue met muzikale ondersteuning van het shantykoor ‘De Beurtskippers’ en daarna werd er nog doorgezongen tot in de kleine uurtjes.

Met nog 2 kleine buien kunnen we terugzien op een prachtige zeskamp. Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. De spelweekcommissie en de Oranje Vereniging hebben zeker een pluim verdiend, want we hebben als dorp weer een geweldige feestweek gehad!! Bedankt! 

 

Oranjevereniging Kollumerpomp). Meer op www.kollumerpomp.eu

© Foto’s: Sake Beerstra & Dinekev/d Laan

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie