Achtdelige cursus portretschilderen van Gerrit Breteler

Dinsdag 10-10-2017
MODDERGAT - Wil jij op een ambachtelijke manier leren portretschilderen van Gerrit Breteler? Geef je dan nu op voor deze achtdelige cursus waarbij kunstgeschiedenis, instructie en begeleiding wordt gegeven door de bekende portretschilder Gerrit Breteler.

De cursus vindt plaats in het garnalenfabriekje in Moddergat en start op 31 oktober om 9:30 -12:00 uur. De kosten bedragen 295 euro per persoon, dit is inclusief begeleiding, 8 lessen, materialen en koffie/thee. Geef je voor 26 oktober op via info@garnalefabryk.nl. Gerrit Breteler is een veelzijdig kunstenaar.

Hij schrijft, zingt, musiceert, componeert en schildert. Het portretteren heeft bij deze laatste discipline in de kunsten zijn voorkeur. Hij werkt volgens de traditionele schildertechniek, waarbij de basis een goede tekening is, daarna wordt er vanuit een onderschildering in meerdere lagen een schilderij opgebouwd. Deze ambachtelijke manier van portretschilderen wil hij graag overdragen middels een 8-delige cursus.

Geboren in Enschede (1954) komt Gerrit met zijn Twentse vader en Friese moeder als 13-jarige jongen in 1967 naar Friesland. Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij woont al jaren met zijn vrouw en twee kinderen in een grote oude boerderij bij het dorpje Nes, nabij de Waddenzee.

Al op jonge leeftijd voelt hij zich aangetrokken tot de beeldende kunst en ontvangt hij tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie “Vredeman de Vries” de aanmoedigingsprijs voor meest belovende student. Hij ontwikkelt zich tot een veelzijdig kunstenaar.

In de schilderkunst gaat zijn belangstelling vooral uit naar de traditionele stijl, waarin het ambacht een essentieel onderdeel is van de kunst. In de jaren 70/80, gedurende zijn ontwikkeling, bevindt de waardering voor het traditionele ambacht binnen de kunst-opleidingen zich op een dieptepunt en is Gerrit genoodzaakt zijn kennis te vergaren in musea en bij gelijkgestemde kunstschilders. Het hedendaagse werk van Gerrit kenmerkt zich door passie en vakmanschap. Op dit moment werkt hij o.a. aan een reeks van portretten van ‘fiskers’ uit Paesens-Moddergat en omgeving.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie