Negende Sliksleekampioenschap op Schiermonnikoog

Dinsdag 08-08-2017
SCHIERMONNIKOOG - Zaterdag 5 augustus vond alweer het negende Sliksleekampioenschap plaats bij de Jachthaven van Schiermonnikoog. Vanaf 14.30 uur konden de deelnemers alvast oefenen; om 15 uur begonnen de wedstrijden.

Zeventien stoere vrouwen en mannen gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde gouden haringen. Tijdens de voorrondes ging het om de snelste tijden; daarna, tijdens de halve en hele finales, telde alleen nog winnen of verliezen. Een kleine tweehonderd toeschouwers zagen hoe Jolanda bij de vrouwen en Popke bij de mannen de gouden haring in de wacht sleepten.

Interim-burgemeester Stellingwerf reikte na afloop de prijzen uit. De winnaars van de bronzen, zilveren en gouden haringen werden ook verblijd met een extra prijs die beschikbaar was gesteld door Jachthavenrestaurant Marina. De langzaamste deelnemer kreeg de gouden keverslak, en drie bijzonder modderige dames deelden de gouden wadpier.

Ten slotte ontving vrijwilligster Boukelien Bos van de burgemeester nog de gouden noordkromp. Zij is al 25 jaar actief bij het Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog, dat ieder jaar het Sliksleekampioenschap organiseert.

terug naar overzicht
Negende Sliksleekampioenschap op SchiermonnikoogKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie