Afscheid van Wim Mulder, ambtenaar burgerlijke stand

Vrijdag 14-07-2017
DOKKUM - Op vrijdag 14 juli had ambtenaar Wim Mulder zijn laatste werkdag. Na 45 jaar nam hij afscheid van de gemeente Dongeradeel, voorheen gemeente Dokkum.

De heer Mulder was jarenlang ambtenaar burgerlijke stand, de meeste vaders hebben dan ook bij hem aan het bureau gezeten om aangifte van de geboorte van hun zoon of dochter te doen. Alle paren voor ondertrouw kwamen bij hem in zijn kamertje. Ook de aangiftes van overlijden moesten ook bij hem worden gedaan. Toen het ziekenhuis de Sionsberg nog open was, waren er volgens collega’s ongeveer 500 geboortes per jaar.

Wim Mulder mocht graag met iedereen een praatje maken. De collega’s gaan hem missen: ‘Wim is een warm persoon, een enorm leuke man met humor, gewoon heel prettig in de omgang. En…altijd in voor een geintje!’

Op zijn laatste werkdag haalden diverse collega’s hem als verrassing om half acht van huis in een cabriolet. Bij aankomst op het gemeentehuis stond een groep ambtenaren hem daar al op te wachten. Een grote verrassing voor de heer Mulder, want hij wilde met stille trom afscheid nemen, maar de collega’s wilden hem niet zo maar laten gaan!

terug naar overzicht
Laatste werkdag van de heer Wim Mulder
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie