Afvalcontainers in het zicht? Zo werk je ze netjes weg · Foto('s): 
RECLAME

Afvalcontainers in het zicht? Zo werk je ze netjes weg

zaterdag 14 juli 2018

Een container voor plastic, restafval, gft-afval en soms ook nog voor papier. Sommige huishoudens hebben zelfs twee containers voor een afvalsoort. Een doorn in het oog, zou je denken. Zeker wanneer ze in je voortuin staan, je ertegen aankijkt vanuit het keukenraam of vanaf je terras. Stoor jij je ook aan de lelijke minicontainers? Dan is er gelukkig een oplossing: namelijk de kliko ombouw. Een kliko-ombouw kun je kant-en-klaar kopen en je kunt hem zelf maken.

Voordeel van zelf klussen

Het voordeel van zelf een ombouw maken is dat je hem helemaal naar eigen wens kunt bouwen. Iedere tuin is weer anders en ook de maten van de containers kunnen verschillen. Het kan zijn dat je afhankelijk bent van een bepaalde plek en beperkingen hebt. Door een ombouw dan zelf te maken, past hij altijd op de plek waar jij hem wilt plaatsen. Voordat je aan de slag gaat is het handig om te bepalen wat de afmetingen je tuinproject worden en welke houtsoort je mooi vindt.

Verschillende houtsoorten

Er zijn verschillende soorten tuinhout die je kunt gebruiken. Hout oogt veel natuurlijker dan de kunststof bakken. Tuinhout is een verzamelnaam voor diverse houtsoorten die geschikt zijn voor bouwprojecten buiten. Douglas hout en geïmpregneerd vuren of grenen zijn perfecte houtsoorten voor het maken van de kliko ombouw. Ook kun je nog kiezen voor steigerhout. Ga dan wel voor de geïmpregneerde planken. Kies je voor niet-verduurzaamd hout, dan raden wij aan het hout wel te behandelen met een impregneer voordat je er mee aan de slag gaat. En vervolgens nogmaals als je project klaar is. Dan weet je zeker dat jouw kliko-ombouw goedbeschemd is en lang mee gaat.

Ook handig om te weten voordat je aan de slag gaat is, dat je kunt kiezen uit geschaafd of bezaagd hout. Wij raden aan geschaafd hout te gebruiken, omdat deze glad geschaafd is en dus dus al mooi gaaf om te bewerken. Bezaagd hout is ruwer en minder handzaam.

Mooi en functioneel

Afvalcontainers worden tegenwoordig niet meer wekelijks geleegd. De kans op stank en ongedierte is groter geworden. Door je bakken weg te werken in een ombouw wordt je tuin fraaier en houdt het ongedierte op afstand. Een kliko-ombouw zorgt ervoor dat de stank ook minder is. Zo kun jij tijdens deze heerlijke zomer fijn in de tuin zitten.

Groene afscheiding

Een andere oplossing is om de containers uit het zicht te zetten door middel van een groene afscheiding. Plaats hardhouten palen in de grond. Tussen de palen monteer je een raster van gaas, waar heder je hedera tegen aan laat groeien. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar-haag. Een groene afscheiding zorgt gelijk voor een stukje extra groen in je tuin.

Aan de slag?

Tegenwoordig bestel je je klusmateriaal heel eenvoudig online. Je bestelling wordt thuisbezorgd en jij hebt er een omkijken naar. Houthandelonline heeft een heel ruim assortiment tuinhout. Op onze website vind je veel informatie over eigenschappen van ons hout, zodat je weet wat je koopt. Heb je toch nog vragen? Dan beantwoorden onze deskundige medewerkers deze graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0226-7442.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio