Amusementskoor Haven in Zicht in Haersmahiem Buitenpost

Maandag 09-10-2017
BUITENPOST - Op zaterdagmiddag 7 oktober verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum, een optreden in “Haersmahiem” Buitenpost. Melissa van der Wal, de activiteiten begeleidster, heet het koor en de grote groep aanwezigen welkom. De vrijwilligers waren al een uur druk geweest om alle bewoners in de grote zaal te brengen want niemand wilde dit optreden missen. Het Amusementskoor is een goede bekende en volgens ingewijden wordt het koor steeds beter.

Het koor stond ook vanmiddag onder leiding van Geert Dijkstra en de accordeonisten Joze Boon en Truida van Santen zorgden voor de begeleiding. Het werd een zeer afwisselend optreden voor de aanwezigen en het koor. Het koor zong diverse liederen, zoals “Syn leafde foar see”, “Bye bye love”, “Sofietje” en “Fannacht hie ik in frjemde dream”. Mieke Baars las een gedicht voor en ook dit werd door de bewoners zeer op prijs gesteld. Daarna zongen Riki Mulder en Geert Dijkstra de solo’s bij het lied “One way wind”, het was weer prachtig. Ook het lied “Droomland”, met als solisten Tineke Dijkstra en Bouke Zijlstra, kreeg een welverdiend applaus.

Na de pauze werd volop meegezongen en de dames van het koor brachten een prachtige vertolking van het lied “Que sera sera”. De middag vloog voorbij. Melissa van der Wal vroeg de bewoners hoe ze het hadden gevonden. Een welverdiend applaus volgde en de opmerking “Se komme oare wike mar wer”. Deze muzikale avond werd mede mogelijk gemaakt door de Femme van der Schaaf Stichting en de opbrengst van de collecte van het Oranjefonds. Met de gift van de Femme van der Schaaf Stichting kan het Amusementskoor een muzikale middag of avond verzorgen in verzorgingshuizen in de regio Noardeast Fryslân en omgeving.

Dit tegen een gereduceerde prijs omdat de ouderen niet de dupe mogen worden van bezuinigingen. Wilt u ook een optreden sponsoren dan kunt u contact opnemen met Heerco van der Galiën, de penningmeester van het koor. Zie daarvoor de website. Het volgende optreden is in het winkelcentrum van Damwoude op 28 oktober. Op 31 oktober volgt een optreden in De Wierde te Grijpskerk

terug naar overzicht
Amusementskoor Haven in Zicht in Haersmahiem BuitenpostAmusementskoor Haven in Zicht in Haersmahiem BuitenpostMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lolke Jousma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie