Analyses geven gemiste kansen weer

Dinsdag 12-09-2017
SURHUISTERVEEN - Ook tijdens ronde 2 van de onderlinge competitie van de Feanster schuivers werden er maar liefst 10 partijen gespeeld in de damarena van cafe de Haven. Terwijl de Eastermarders i.v.m. het paarden spektakel nog even verstek laten gaan wordt er door de andere spelers verwoed gevochten om aan het eind van de rit bovenaan te eindigen.

Luitzen van der Heide schijnt de draad een beetje kwijt te zijn want opnieuw door eigen toedoen verloor hij een brikje tegen Haye Wittermans en tevens de partij. Gezien zijn vechtlust zal hij zeker terugkomen om aan de race mee te doen. Senior Douwe Hania gaf volgens de analisten de pot ook cao aan Jan Hoogsteen en bleef daarmee op de nul staan. De echte klasse van Hania zal echter wel boven komen drijven in de komende weken.

Karel de Bruin heeft volgens de analyse op toernooibase kansen gemist om Joop de Graaf de bietenbrug op te sturen. Joop zelf geeft aan eerder in de partij een damdoorbraak te hebben gemist. Een en ander werd zoals op de foto is te zien uitvoerig behandeld in de nabespreking. Ook Rein van der Wal en Cees Dijkstra hielden een uitvoerige analyse van hun potje. Volgens sommigen was dit het meest interessante spel van de avond alhoewel de meningen hierover natuurlijk verschillen.

In de hoofdgroep staan nu 5 personen aan kop met 4 punten uit 2 wedstrijden, terwijl de overige verschillen gering zijn. De B groep werd weer uitgebreid omdat opnieuw een oud lid de weg naar de Haven heeft teruggevonden en zijn damkunsten direct toonde door te winnen van Johannes Baron. Misschien is dit aanleiding voor nog meer oud spelers om terug te keren op het oude nest. Ze wachten af.

Alle uitslagen:
Rein van der Wal               – Cees Dijkstra          1-1
Gerrit Terpstra                   – Ate Oosterhof         1-1
Luitzen vd Heide                – Haye Wittermans   0-3
Jan Hoogsteen                  –  Douwe Hania         3-0
Karel de Bruin                   –  Joop de Graaf        1-1
Tjidsger Veenstra             –   Johannes Baron     3-0
Willem Hofstede               –   Bareld Bekkema     3-0
Wijtze vd Meulen              –  Durkje van Beets     3-0
Tjipke Vlasma                   –  Frans Postma          0-3
Sape Hiemstra                  – Jan Kunnen              0-3

A.s. zaterdag speelt het vlaggeschip ondersteund door de Flexibele Makelaar thuis hun eerste landelijke wedstrijd tegen een team van Damcombinatie Fryslan uit Wanswerd.
Aanvang 12.00 uur in cafe de Haven.   Komt dat zien.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto 's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie