VV Anjum beleefde eenvoudige middag tegen De Lauwers · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VV Anjum beleefde eenvoudige middag tegen De Lauwers

zondag 09 september 2018

VV Anjum beleefd een eenvoudige bekermiddag op Sportpark ’t Meertenust tegen De Lauwers. Anjum wist de wedstrijd te winnen met 0-6, bij rust was de stand 0-2.

In een aftastende beginfase was het De Lauwers dat het initiatief nam en gevaarlijk voor het doel van Lolke Dijkstra opdook. Gaandeweg werd Anjum sterker en gevaarlijker en halverwege de eerste helft was Anjum de bovenliggende partij, echter door uitstekend verdedigen van De Lauwers bleven de goals uit. Jeffrey Brink doet namens De Lauwers iets terug maar kopt de bal net over Anjumer goal. De openingstreffer kwam uiteindelijk op naam van Jan Tijtsma. Pope Bauke Holwerda stuurde met een steekbal Jan Tijtsma richting keeper Joachem Boog en rondde koel af, 0-1. Redmar Dijkstra was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde net naast de goal. Even later breidde Anjum de voorsprong uit, Stephan Overkempepasste de bal naar Brandt Schaap en met een droge schuiver wist hij Joachem Boog te passeren.

Tien minuten na de rust kreeg Stephan Overkempe een levensgrote kans op de 0-3, echter door uitstekend handelen van Jochem Boog bleef dit uit. Even later was het wel raak. Brandt Schaap dribbelde met een knappe actie het strafschopgebied van De Lauwers binnen, zette de bal voor op Jan Tijtsma die de bal weer terugtikte op Stephan Overkempe en in de korte hoek afrondde, 0-3. De Lauwers bleef bij vlagen gevaarlijk, maar Lolke Dijkstra redde uitstekend op de inzet van Redmar Dijkstra. Na een corner van Mark Jansma kopte Anne Zijlstra de bal in de voeten van Stephan Overkempe en wist andermaal Jochem Boog te passeren, 0-4.

De Lauwers kreeg op de rand strafschopgebied door scheidsrechter Bulthuis een vrije trap toegewezen. Lolke Dijkstra redde wederom uitstekend, ditmaal op de inzet van Sander Wilpstra. Jan Tijtsma stuurde met een knappe pass Pope Bauke Holwerda op Jochem Boog af en wist simpel de 0-5 binnen te schieten. Nog was het niet afgelopen want in de slotminuten was het wederom Pope Bauke Holwerda die een voorzet van Wiebe Dijkstra binnen wist te werken, 0-6. Dit bleek ook direct het einde van een verder sportief verlopen wedstrijd.

39’ 0-1, Jan Tijtsma
42’ 0-2, Brandt Schaap
54’ 0-3, Stephan Overkempe
65’ 0-4, Stephan Overkempe
74’ 0-5, Pope Bauke Holwerda
90’ 0-6, Pope Bauke Holwerda

© Verslag: Nico Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00