Anjum in spektakelstuk naar gelijkspel in Stiens · Foto('s):

Anjum in spektakelstuk naar gelijkspel in Stiens

zaterdag 10 oktober 2015

Toen rond de klok van half vijf de balans werd opgemaakt in de derde klas b van het zaterdagvoetbal bleek dat er maar liefst 42 keer gescoord werd op de diverse velden. Acht van dit totaal vielen te bewonderen te Stiens. In een boeiend en enerverend duel waarin de toeschouwers zeker waar voor hun geld kregen eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Toen de kruitdampen waren opgetrokken werd duidelijk dat dit misschien wel de terechte uitslag was na een prachtige voetbalmiddag in een zonnig Stiens.

De toon wordt gezet

Na acht minuten spelen was er al drie keer gescoord. Twee keer door de thuisclub en een keer door de Anjumers. Toch leidde Anjum met 1-2. Na vier minuten spelen werd Almer Hietkamp van de thuisclub geen strobreed in de weg gelegd. Hij kon naar hartenlust door de Anjumverdediging richting doel dribbelen. Het was vervolgens een koud kunstje om keeper Lolke Dijkstra te passeren. Binnen zestig seconden stond de gelijkmaker ook op het scorebord. Een voorzet van Pope Bauke Holwerda verdween via het been van Jordy Weykamp in het eigen doel. Ook deze tussenstand stond maar kort op het scorebord. Ruim twee minuten na de gelijkmaker frommelde Stephan Overkempe de 1-2 in het doel op een manier die alleen de Anjum spits in zijn bagage heeft.

Stiens gevaarlijk via vrije trappen

Na dit doelpuntrijke begin viel er nog veel te beleven op sportpark ’t Gryn te Stiens. Kansen over en weer. Beide teams gingen met open vizier op jacht naar een treffer. Het was genieten langs de lijn. Na een klein half uur spelen kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal op het hoofd van Wilco Bergsma. Zijn kopbal verdween onhoudbaar achter doelman Dijkstra van Anjum.

Geen wijziging in de stand tot de rust

Dat de teams met een 2-2 tussenstand de rust in gingen was een klein wonder. Nadat Stiens de gelijkmaker noteerde, was Stephan Overkempe dichtbij zijn tweede en Anjums derde treffer. Identiek aan de eerste treffer mocht Overkempe op weg gaan naar keeper Rauwerda. Deze keer rolde de bal echter langs de verkeerde kant van de paal voor de Anjumers. Aan de andere kant redde Lolke Dijkstra enkele keren subliem op afstandsschoten van Almer Hietkamp en Wilco Bergsma. Gescoord werd er dus niet meer. Anjum ging tevreden op reis naar de kleedbox.

Goede start Anjum , maar Stiens scoort

De eerste schermutselingen van het tweede bedrijf speelden zich af voor het doel van de thuisclub. Zo redde keeper Willem Rauwerda op een schot van Mark Jansma. Het afstandsschot verdween via de vingertoppen in de ballenvanger achter het doel. Ook de volgende Anjum aanval via Pope Bauke Holwerda, de andermaal goed spelende Andre Braaksma, en Stephan Overkempe leverde geen doelpunt op. De kopbal van laatstgenoemde werd gemakkelijk gevangen door de goalie van de thuisclub. Na bijna een kwartier spelen kwam de thuisclub op een 3-2 voorsprong. Almer Hietkamp mocht voor de tweede keer ongehinderd richting het strafschopgebied van Anjum dribbelen. Zijn inzet leek door een woud van benen naast het doel te verdwijnen. Niets was minder waar. Op het laatste moment tikte Harry Dijkstra de 3-2 binnen.

Stiens op jacht naar meer, maar Anjum scoort twee keer

Almer Hietkamp en Wilco Bergsma kregen vervolgens goede mogelijkheden om de wedstrijd “in het slot te schieten”. Helaas dacht keeper Lolke Dijkstra daar anders over. Hij redde bekwaam op de schoten van beide eerder genoemde spelers. Het venijn zat in het staartje van de wedstrijd. Met nog 11 minuten te spelen scoorde Anjum de gelijkmaker. In een onoverzichtelijke situatie, scrimmage dus, scoorde Stephan Overkempe de luid bejubelde gelijkmaker. Zeven minuten later kwam Andre Braaksma een teenlengte tekort om Anjum

(C) Verslag: Gerard Brouwer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00