Anjum weer met beide benen op de grond · Foto('s):

Anjum weer met beide benen op de grond

zaterdag 28 februari 2015

Na twee verdiende overwinningen op respectievelijk VCR en Suameer namen de manschappen van Jacob Postma het zaterdagmiddag (op een winderig Kolkenfjild) op tegen de nummer twee van de ranglijst Opende. De heen wedstrijd leverde na een boeiende wedstrijd een 2-2 gelijkspel op.

Zaterdagmiddag 28 februari moest Anjum het onderspit delven. Opende ging er met de drie punten vandoor en wist Anjum daardoor op acht punten te zetten. Niet onbelangrijk, wanneer de ranglijst in ogenschouw wordt genomen. Met andere woorden, Anjum moet in de resterende negen wedstrijden acht punten goed maken om rechtstreekse promotie te bewerkstelligen.

De eerste helft  leverde slechts  twee opmerkelijke zaken op. In de 17e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen Mark Koop door het hart van de Anjum verdediging slalomde en keeper Andre Turkstra wist te passeren. Ruim tien minuten later scoorde Pope Bauke Holwerda vanaf de stip de gelijkmaker. Johan Boersma was onreglementair gestuit in het strafschopgebied van Opende.

Na de thee viel er meer te beleven op het gure Kolkenfjild te Anjum. Er was nog geen minuut gespeeld of Hendrik de Zwart scoorde en bracht de gasten opnieuw op voorsprong. Anjum had geen antwoord op dit snelle doelpunt. Integendeel, Opende liep zelfs uit naar 1-3. Een mooie aanval werd uiteindelijk bekroond door Mark Koop. Hij scoorde zijn tweede- en de derde treffer voor de gasten.Het was tevens het sein voor de thuisclub om op jacht te gaan naar een beter resultaat. Zo testte Klaas Jan Streekstra keeper Pijpker. Gescoord werd er niet. Ook Wietse Rosier leek op weg naar de aansluitingstreffer. Hij werd echter  terecht of onterecht wegens buitenspel teruggefloten.

Halverwege de tweede helft had Raymond Braaksma meer succes. Vanaf de achterlijn verzond Johan Boersma een voorzet. Raymond Braaksma wist van dichtbij keeper Pijpker te passeren. 2-3. Zou Anjum nog langszij komen? Het was in een fase van de wedstrijd dat Anjum diverse keren gevaarlijk voor het Opende doel verscheen. De 3-3 hing in de lucht, maar bleef daar uiteindelijk ook hangen. Ook op het moment dat Ietsen Eise Kloosterman een vrije trap van zijn linkerbeen liet vertrekken precies op het hoofd van de inkomende Wiebe Wessel Bos. Helaas voor de Anjumers en gelukkig voor de Peendermantsjes verdween de bal naast het doel.

Waar Anjum misschien op 3-3 moest komen, daar kwamen de gasten op 2-4. Na andermaal een mooie aanval wist Edwin Elzinga keeper Andre Turkstra voor de vierde keer te passeren. De wedstrijd was zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd gespeeld. In de tussenstand van 2-4 kwam geen wijziging meer, hoewel beide teams de mogelijkheden kregen om te scoren en er 3-4 of 2-5 van te maken. Zo eindigde de wedstrijd tussen Anjum en Opende,een subtopper, in een toch wel terechte 2-4 overwinning voor de gasten. Anjum eindigde de wedstrijd met tien man. Net voordat scheidsrechter Dijkstra voor het einde van de wedstrijd floot, werd Pope Bauke Holwerda wegens opmerkingen aan het adres van de leidsman van het veld gestuurd.

Zaterdag gaat Anjum op reis naar Oosternijkerk voor de Dongeradeelderby tegen Ropta Boys. Aanvang 14.30 uur.

Anjum- Opende  2-4
Rust:1-1  Eind:2-4
Scheidsrechter: R.Dijkstra