Anouska Koster tijdens het NK wielrennen 24 en 27 juni in Emmen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Anouska Koster tijdens het NK wielrennen 24 en 27 juni in Emmen

maandag 29 juni 2015

Afgelopen zaterdag reed Anouska Koster uit De Westereen het Nederlands kampioenschap wielrennen in Emmen. 13 ronden van 11 km moesten worden afgelegd, wat neer kwam op 144 km.

Na 2,5 ronde ontsnapte Anouska uit het peloton in een kopgroep van 8. In de kopgroep vond ze ploeggenootje Jeanne Korevaar terug. Ze reden ruim 80 km voor het peloton uit met een maximale voorsprong van bijna 3 minuten. Nadat het peloton ze in de kraag had gevat, barstte een nieuwe strijd los. Uiteindelijk ontstond 1,5 ronde voor het einde de beslissende kopgroep met daarin ploeggenote Lucinda Brand. Met nog 4 km te gaan, demarreerde Lucinda uit deze kopgroep en hield stand tot aan de finish, waardoor ze de nieuwe Nederlands Kampioene werd. Lucinda was de laatste jaren al erg succesvol op het NK, waarin ze afgelopen 4 jaar iedere keer op het podium stond en in 2013 al eerder het rood wit blauw mocht aantrekken. Een erg succesvolle dag voor het Raboliv team!

Eerder deze week werd op woensdag het NK tijdrijden verreden. Het 27 km lange parcours werd door Anouska afgelegd in 36 minuten en 43 seconden, wat goed was voor een hele nette 11e plaats. Ploeggenote Anna v.d. Breggen pakte de titel.

Deze week vertrekt Anouska naar Italie waar ze de Giro rijdt van 3 juli tot en met zondag 12 juli.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00