Art out the box: laat je inspireren en Exposeer

Woensdag 13-09-2017
OUDWOUDE - In de tuin van Artuin aan de Foarwei 32 in Oudwoude zijn deze zomer nieuwe – maar tijdelijke kunstwerken te zien. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op verhuisbox van 55 bij 30 bij 30 centimeter.

Wat kun je daar mee? Wat haal je er uit? Wat stop je er in? Niet zomaar een buitenkant beschilderen, maar een verhaal vertellen aan de kijker. What is in the box? What comes out of the box? De werken zijn gemaakt door kunstenaars uit Noord-Oost Friesland.
Zij noemen zich samen: ARTCHIPEL, eilandjes van kunst die bij elkaar horen, maar allemaal individueel werken. De leden ontmoeten elkaar regelmatig.

Tot eind september zijn de werken te bekijken. Maar nu komt het leukste: Jij kunt ook kunstenaar zijn en exposeren op 30 september en 1 oktober!!

Iedereen tot en met groep 8 kan meedoen. De hele maand september kun je je laten inspireren door de kunstwerken bij Artuin.  Je kunt daarna – individueel of in schoolverband – ZELF een verhuisbox bewerken tot een uniek kunstwerk.

De grote finale is in het laatste weekend van september. Als afsluiting van het kunst-box-project komt er dan in de kerk van Oudwoude een expositie van de kunstwerken  van basisschoolleerlingen. Het werk kan worden ingeleverd in de kerk van Oudwoude op vrijdagmiddag 29 september vanaf 14.00 uur.

Op zaterdagmiddag 30 september en zondagmiddag  1 oktober  kan  iedereen de kunstwerken komen bekijken. Laat je inspireren : ART out of the box!

Zoek je nog ideeen?

Alle buiten-ruimtes van Artuin worden  gebruikt om werk dat speciaal voor deze plaats en tijd gemaakt is  te exposeren. De exposanten zijn: Thea Hoek uit Kollum, Maaike Hoogerhuis uit Gytsjerk , Ineke Ekkers uit Nes, Koos Zwiers uit Veenwouden, Max  de Winter uit Kollum en Hennie Dijk-Stel uit Oudwoude.

Artuin is open op afspraak of op goed  geluk.  Artchipel heeft bij deze expositie een speciale lesbrief gemaakt voor voor basischolen in Oudwoude, Westergeest en Kollum. Aan te vragen bij info@artuin.nl

 

terug naar overzicht
Art out the box: laat je inspireren en ExposeerVoor meer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie