ASC wint ook tweede bekerduel · Foto('s):

ASC wint ook tweede bekerduel

woensdag 27 augustus 2014

Dinsdag 26 augustus moest ASC het in de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi opnemen uit tegen sc Kootstertille. Ten opzichte van de voorgaande bekerwedstrijd waren er, al dan niet noodgedwongen aan de kant van ASC een aantal positiewisselingen doorgevoerd toen er om 18.45 uur werd afgetrapt op sportpark “de Tille”.

De mannen uit Augustinusga en Surhuizum , onder leiding van trainer Martin Brandsma, begonnen furieus aan dit duel. Kootstertille kon niet veel meer dan toekijken en wist niet te voorkomen dat ASC al in de 3e minuut, een 0-1 voorsprong nam door een doelpunt van Marco de Haan die keurig doel trof na een voorzet van Oebele de Jong. ASC ging op zoek naar meer en het legde Kootstertille haar wil op. Na zeventien minuten spelen kwam ASC dan ook dik verdiend op een 0-2 voorsprong, het was Hilbrand Benedictus die doel trof uit een rebound van de doelman van Kootstertille die een vrije trap van Tamme de Boer matig verwerkte.

Na deze tweede treffer van ASC werd het spel van Kootstertille meer fysiek en zo wist de thuisploeg het spel van ASC aardig te ontregelen. Het niveau zakte langzaam weg naar een bedenkelijk peil, en het vervolg van de eerste helft leverde, buiten een gemiste honderd procent scoringskans van Kootstertille niets noemenswaardig meer op, waardoor het halverwege 0-2 was voor ASC. Na de onderbreking was het niet direct veel beter, ASC wilde wel maar wist de draai niet te vinden en Kootstertille probeerde van alles maar ontbeerde de echte kwaliteit waardoor ASC goalie Henk Witte twee maal redding kon brengen na een uur spelen. ASC herpakte zich een klein beetje met nog 20 minuten op de klok, mede door het inbrengen van de van een langdurige blessure terugkerende Han Zwart, en verdiende een strafschop doordat Sjoerd Mulder onreglementair werd afgestopt binnen de zestien meter. Deze strafschop wist ASC niet te benutten, maar toch gaf het de bezoekers schijnbaar een kleine boost, getuige het feit dat er na deze gemiste kans weer beter werd gevoetbald.

Dit resulteerde in de 82e minuut in de 0-3 van Hilbrand Benedictus die na voorbereidend werk van Han Zwart, in tweede instantie raak schoot. Met deze 0-3 was de wedstrijd wel beslist en bleek ook de eindstand na 90 minuten spelen. Al met al wel een ‘verdiende’ overwinning voor ASC. Trainer Martin Brandsma zal met de uitslag wel, maar over het vertoonde spel niet geheel tevreden zijn. Komende zaterdag 30 augustus de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi waarin ASC op eigen terrein tegen Ezinge genoeg heeft aan een puntje, maar zal zeker voor de winst gaan, om de volgende ronde in het bekertoernooi te halen, aanvang op sportpark “Easterbuorren” is om 14.00 uur

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00