ASC begint met gelijkspel tegen De Sweach · Foto('s):

ASC begint met gelijkspel tegen De Sweach

zondag 23 augustus 2015

Zaterdag 22 augustus was het zover, de eerste officiële wedstrijd voor ASC van het seizoen 2015/2016. De opening van het seizoen leek voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum uit te lopen op een deceptie omdat de gasten uit Beetsterzwaag binnen zeven minuten al een 0-2 voorsprong hadden genomen.

Pas na deze twee tegentreffers kwam ASC een beetje op stoom en ging het eindelijk voetballen. In de 16e minuut was het Han Zwart die na een fraaie solo de aansluitingstreffer maakte. Met deze 1-2 tussenstand op het scorebord was er weer een beetje uitzicht op een behoorlijk resultaat voor de thuisploeg. Beide ploegen waren in het vervolg van deze eerste helft behoorlijk in evenwicht, maar geen van beide teams wist voor de onderbreking nog te scoren. In de tweede helft was ASC zeker in de beginfase de bovenliggende partij en werd het na vijftig minuten spelen ook zeer terecht 2-2, toen Hilbrand Benedictus de bal in het doel schoot uit de rebound na een schot op doel van Han Zwart.

Voor ASC leek er nu meer in te zitten en de tegenstander had het lastig in dit tweede bedrijf. Na 57 minuten kreeg ASC een vrije trap op een meter of 35 van het doel, normaal gesproken iets te ver om het in 1 keer te proberen..maar niet in de ogen van Tamme de Boer en die kreeg het gelijk aan zijn zijde toen deze vrije trap zomaar in het doel viel en het 3-2 voor ASC was. Na deze voorsprong verloor ASC het overwicht weer een beetje en werd het weer een partij die in evenwicht leek.

In de 66e minuut werd ook de stand in evenwicht gebracht toen De Sweach een terecht verkregen strafschop wist te benutten. Na deze 3-3 leken beide ploegen wat weg te zakken, en kwamen er nog maar weinig kansen. De grootste kansen waren er in het restant van dit duel ogenschijnlijk voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer waardoor 3-3 ook de eindstand werd. Na deze redelijke seizoensopening speelt ASC komende dinsdag 25 augustus uit tegen vv Beetgum, aanvang 19.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00