ASC doet zichzelf weer eens een plezier · Foto('s):

ASC doet zichzelf weer eens een plezier

zondag 30 april 2017

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd er zaterdag 29 april afgetrapt voor de wedstrijd tussen Beetgum 1 en ASC 1. In de openingsfase golfde het spel veelal op en neer, zonder dat er echte kansen kwamen. Na de eerste 6 minuten leek Beetgum het overwicht naar zich toe te trekken en werd de eerste grote kans bijna een doelpunt, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel.

Na een kleine 10 minuten werd het alsnog 1-0 voor Beetgum, uit een simpel weggegeven hoekschop was het Herman Kamminga die vrijstaand kon binnenschieten. Na de openingstreffer werd ASC feller, maar ook de eerste grote kans resulteerde in een afgekeurd doelpunt. ASC zat echter niet bij de pakken neer, en wist na ruim een half uur na een prima schot van afstand van Nico Brandsma op 1-1 te komen. Op slag van rust was het diezelfde Nico Brandsma die de bal enigszins fortuinlijk mee kreeg en de 1-2 ruststand op het scorebord zette. Na de onderbreking ging ASC door waar het voor rust mee was opgehouden, en dat was met een goede strijdlust ten aanval trekken.

Dit leverde na bijna 5 minuten spelen de 1-3 op, het was Han Zwart die met een bekeken schot voor deze 1-3 tekende. De scheidsrechter liet vaak van beide kanten veel toe, waardoor het voetbal zienderogen minder fraai werd. Toch waren er in het verdere verloop van de 2e helft nog wat kansjes en ook wel kansen voor beide ploegen, maar wist ASC, mede door een sterk optreden van doelman Henk Witte, de 1-3 overwinning veilig te stellen. Door deze overwinning ontloopt ASC in ieder geval directe degradatie, en wie weet zelfs nog meer, maar hiervoor hangt alles af van de uitslagen in de komende speelrondes. Over 2 weken speelt ASC zelf de laatste competitieronde uit tegen Ropta Boys.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00