ASC klaar in bekertoernooi · Foto('s):

ASC klaar in bekertoernooi

zondag 19 oktober 2014

Zaterdag 18 oktober moest ASC het in eigen huis opnemen tegen Marum, in de eerste ronde van de knock-out fase van het bekertoernooi. De ploeg uit Augustinusga en Surhuizum ging, als vierde klasser, op papier een lastige wedstrijd tegemoet tegen de derde klasser uit Marum. Op een ‘aangeslagen’ veld werd er even na 14:00 afgetrapt op sportpark “Easterbuorren”.

In de beginfase kon ASC het goed bijbenen en, en had Marum het alles behalve gemakkelijk. ASC speelde compact en dit zorgde er voor dat Marum er in het begin maar moeizaam uitkwam. Gaandeweg de eerste helft werd wel duidelijk dat Marum de betere ploeg was, maar ASC weigerde te capituleren, zodat er werd gerust met een 0-0 stand op het scorebord. Na de pauze voerde Marum stukje bij beetje de druk op ASC op en moest de thuisploeg steeds verder terug op de eigen helft. Waar ASC in de eerste helft er nog af en toe uitkwam, was dit na de pauze niet meer het geval, en was het vooral tegenhouden. Lang kon ASC standhouden, maar uiteindelijk werd het toch 0-1 voor Marum nadat de bal uit de kluts werd binnen gewerkt door Haije van der Molen in de 66e minuut.

Deze treffer hing al in de lucht, maar was toch een domper voor de thuisploeg, die er hierna niet beter op werd. In de 75e minuut leek de wedstrijd te worden beslist doordat Marum een terechte strafschop kreeg, echter de inzet van Jacob de Wit werd uitstekend gekeerd door ASC goalie Henk Witte, waardoor het slechts 0-1 bleef. Toch zat er voor ASC deze middag niet meer in en dit werd in de laatste tien minuten ook wel duidelijk. In de 81e minuut werd het 0-2 voor Marum door Rob Groefsema, die dankbaar gebruik maakte van de ruimte die Marum kreeg doordat ASC na een aanval helemaal uit positie stond.

Uit een vrije trap in de 86e minuut kopte Jacob de Wit de 0-3 voor Marum binnen, waardoor de wedstrijd wel was beslist, en ASC de hoop op een goed resultaat zag vervliegen. In de allerlaatste minuut gaf ASC de 0-4 cadeau aan Marum, het was Daniel Laturiuw die profiteerde van geklungel achterin bij ASC en zo de eindstand op het bord zette. ASC kan zich na de uitschakeling in het bekertoernooi weer volledig richten op de competitie, waarin het nog genoeg werk te verzetten heeft getuige de positie op de ranglijst. Zaterdag 25 oktober wacht ASC de volgende horde in de competitie, de thuiswedstrijd tegen Suameer begint om 14:00 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00