ASC onderuit in wedstrijd met twee gezichten · Foto('s):

ASC onderuit in wedstrijd met twee gezichten

zondag 19 maart 2017

Zaterdag 18 maart moest ASC 1 op eigen veld aantreden tegen Oostergo. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, dus de messen waren tevoren goed geslepen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, om even voor 14.00 uur, was het ASC dat overtuigend ten strijde trok.

ASC was beter, en het wachten was op een eerste doelpunt van de thuisploeg. Een hand vol echt grote kansen voor ASC gingen in het eerste bedrijf echter verloren door of net naast, twee keer op de paal en een aantal fortuinlijke reddingen door de Oostergo doelman of 1 hunner verdedigers. Het was een klein wonder, dat ASC niet met zeker een paar doelpunten voorsprong de rust in ging, maar met een teleurstellende brillenstand. Na de onderbreking leek alles anders, het was Oostergo dat feller en scherper was, terwijl bij ASC alle scherpte verdwenen leek.

Het was Oostergo dat in de 49e minuut uit een eerste kans wel wist te scoren, nadat de organisatie achterin bij ASC net even niet goed stond, tekende Julius de Jong voor de openingstreffer. Het verschil met de eerste helft was schrijnend, het was nu Oostergo dat de kansen kreeg maar gelukkig voor ASC bleef het voorlopig ‘slechts’ bij 0-1. Met nog een kwartier te spelen leek ASC weer een beetje grip op de tegenstander te krijgen, en kreeg het ook nog wel een paar mogelijkheden, maar deze bleken deze middag niet aan ASC besteed en bleef het bij 0-1 voor Oostergo.

Een zure, harde en onnodige nederlaag voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum, die nu vrij stevig op een nacompetitie plaats staan en tegen degradatie vechten. Volgende week wacht geen gemakkelijke klus als er uit bij koploper Leovardia wordt gespeeld, aanvang 14.30 uur.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00