Be Quick Dokkum loopt averij op bij VVI · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum loopt averij op bij VVI

zaterdag 18 maart 2017

Be Quick heeft een onnodige nederlaag geleden tegen VVI in Idskenhuizen. Net als in Dokkum werd met 2-1 verloren van de oranjehemden. Ruim een uur lang was er helemaal niets aan de hand voor Be Quick, maar het gaf in ruim twee minuten tijd de wedstrijd volledig uit handen. Het begon goed voor Be Quick.

Vanaf de aftrap was het team van Henk Konings direct de beter voetballende ploeg. Al in de vijfde minuut kwam Aldert Hietkamp alleen voor de keeper, maar de sluitpost kon nog knap redding brengen. Na bijna twintig minuten viel de openingstreffer. Goed voorbereidend werk van Janco Wiersma en Marten Hoeksma werd knap verzilverd door spits Wiebe Aardema, 0-1. Be Quick domineerde, maar verzuimde meer afstand te nemen. De thuisclub kreeg in de eerste helft slechts één kans, maar de bal verdween over het doel. Op slag van rust kopte Folkert van Dongera de bal tegen de paal.

Na de rust nam Be Quick opnieuw het initiatief, maar langzamerhand werd het rommeliger en de scherpte en nauwkeurigheid van de Dokkumers leek te verdwijnen. De thuisclub vocht zich terug in de wedstrijd en was tussen de 65e en de 67e minuut slagvaardig. Beide keren was het Johannes Lindeboom die scoorde. De eerste bal kopte hij over keeper Merwin van der Werff (vervanger van de geblesseerde Eelke Kooistra) en de tweede bal werd knap binnen geschoten in de verre hoek.

Be Quick ging in de aanval en probeerde de schade te repareren. Het mistte echter de scherpte en ook de nauwkeurigheid in de opbouw om echt gevaarlijk te worden. Folkert van Dongera schoot knap op het doel, maar de bal verdween naast de paal. Be Quick nam veel risico’s en speelde achterin één op één, wat bijna werd afgestraft door de thuisclub. Vlak voor tijd was Rudolf Banga nog dicht bij de gelijkmaker. In de voorlaatste minuut had Jordi van der Weg nog een prachtige kans, maar de bal verdween over het doel.

De 2-1 stand werd ook de eindstand en Be Quick mag zich nu voorbereiden op de streekderby tegen runner-up Broekster Boys. Be Quick lijkt even af te haken in de race om het kampioenschap, maar het programma van de komende weken is dusdanig, dat er nog van alles mogelijk is.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00