Be Quick Dokkum naar finaleronde voor promotie · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum naar finaleronde voor promotie

woensdag 24 mei 2017

Be Quick Dokkum heeft de tweede wedstrijd tegen S.V. Gramsbergen met 1-0 gewonnen en speelt nu de finaleronde om een plaats in de eerste klas. De volgende opponent is eersteklasser Omlandia. In twee wedstrijden zal worden uitgemaakt wie vanaf september a.s. in de eerste klas gaat acteren.

Het was dinsdagavond, na de 1-1 in Gramsbergen, opnieuw een prachtige en zeer sportieve ontmoeting tussen twee prima voetballende teams, die bijzonder aan elkaar gewaagd zijn. Be Quick nam al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong en bleef tot de rust de beter voetballende ploeg. In de tweede helft kwam Gramsbergen zeer sterk terug. Be Quick had in de slotfase alle geluk van de wereld dat de gelijkmaker uitbleef en vooral keeper Eelke Kooistra onderscheidde zich met een aantal fantastische reddingen.

Be Quick nam, in tegenstelling tot de uitwedstrijd, nu wel direct het initiatief. In de achtste minuut leidde dat tot de eerste maar ook enige treffer van de wedstrijd. Een hoekschop van Aldert Hietkamp werd vanaf de achterlijn door Jordi van der Weg gekopt naar Folkert van Dongera. Van Dongera had weinig tijd en ruimte, maar bedacht zich geen moment en haalde geweldig uit, zodat de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdween, 1-0. Be Quick, gesteund door deze vroege treffer, controleerde de wedstrijd en gaf verdedigend helemaal niets weg. Een paar minuten voor rust kreeg Folkert van Dongera nog een vrije schietkans, maar zijn harde inzet werd geblokt. In de allerlaatste minuut voor de rust had Aldert Hietkamp de 2-0 op zijn schoen, maar de lob over de uitkomende keeper Rolf Timmer, was net niet goed genoeg.

Na de theepauze ontstond er hele andere wedstrijd. Gramsbergen speelde met een man meer op het middenveld en kreeg steeds meer grip op het spel van Be Quick. Het leidde al vrij snel tot een aantal kleine kansjes. Halverwege de tweede helft werd het echt serieus, want Eelke Kooistra werd verrast met een bal op de lat. Ondertussen kwamen de Dokkumers zelf niet meer tot uitgespeelde kansen, al had Richard Kempenaar met een vrije schietkans meer moeten doen. De te zacht ingeschoten bal werd een prooi voor de sterk keepende Timmer. In de laatste tien minuten nam de dreiging nog meer toe en de gelijkmaker hing in de lucht. In en tijdsbestek van vier minuten kreeg Gramsbergen een drietal prachtige kansen, maar zelfs topschutter Roy Seinen slaagde er niet in om één van die kansen te verzilveren, mede dankzij het voortreffelijke keeperswerk van Eelke Kooistra. In de blessuretijd kreeg Be Quick nog twee mogelijkheden. Eerst was het Aron Beintema, die naast schoot en in de slotseconden was Aldert Hietkamp nog heel dicht bij de 2-0. Dat zou echter ook te veel van het goede zijn geweest.

Toen de prima leidende scheidsrechter M. Oosting voor het einde van de wedstrijd floot, besefte iedereen dat Be Quick in de slotfase heel goed was weggekomen. De grote en zeer sportieve supportersschare uit Gramsbergen trakteerde het elftal, ondanks de nipte nederlaag, op een daverend en welverdiend applaus. Be Quick speelt zaterdag thuis tegen Omlandia en moet een week later naar Ten Boer voor de return. Het worden ongetwijfeld twee prachtige ontmoetingen. Be Quick rekent opnieuw op de geweldige steun van de vele trouwe supporters.

Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00