Be Quick Dokkum schiet uit de slof tegen ’t Fean ‘58 · Foto('s):

Be Quick Dokkum schiet uit de slof tegen ’t Fean ‘58

zondag 01 maart 2015

Een prima spelend Be Quick was zaterdag duidelijk te sterk voor ’t Fean ’58. Na een 4-0 ruststand werd uiteindelijk gewonnen met maar liefst 8-0. Be Quick blijft door deze winst in de top drie en de gasten uit Surhuisterveen blijven voorlopig in de gevarenzone.

Al in de zevende minuut viel de openingstreffer. Janco Wiersma haalde via een snelle aanval de achterlijn en uit zijn afgemeten voorzet kopte Ynte Koopal prima raak, 1-0. Een paar minuten later leek Gert Jan Koopmans de 2-0 binnen te schieten, maar zijn inzet was net iets te zacht. De 2-0 kwam wel, maar dan van de voet van Rudolf Banga. Hij reageerde attent na een verre inworp van Piet Raap, sprintte weg van twee verdedigers en schoot beheerst raak, 2-0. Na ruim twintig minuten scoorde Ynte Koopal zijn tweede treffer na een assist van Janco Wiersma. De 4-0 stond al na een half uur op het scorebord. Een vrije trap van Gert Jan Koopmans werd verlengd met het hoofd door Tjalling de Boer en de tegen de paal gekopte bal werd binnengetikt door Ynte Koopal, die daarmee een zuivere hattrick op zijn naam zette! Tot de rust bleef het verder zonder doelpunten. Be Quick dicteerde de wedstrijd en de gasten uit Surhuisterveen kwamen niet tot kansrijke situaties.

Na de rust stokte de doelpuntenproductie van de thuisclub. De schwung was er even wat uit en de passing werd wat slordig. ’t Fean ’58 kwam wat beter in de wedstrijd, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na ruim twintig minuten pakte de thuisclub de draad weer op. Een prachtige voorzet van Ynte Koopal vanaf links werd fraai afgerond door Janco Wiersma, 5-0. Ynte Koopal liet vervolgens een tweetal kansen onbenut en verzuimde daarmee zijn topmiddag nog meer glans te geven.

De wedstrijd leek op een 5-0 winst af te stevenen, maar Be Quick zette nog even aan en dat leidde tot drie doelpunten in de laatste tien minuten. Eerst scoorde Janco Wiersma na een mooie steekpass van Folkert van Dongera (terug na langdurig blessureleed). De ingevallen Folkert van Dongera mocht zelf de 7-0 afdrukken na een keurige pass van Jesse Dijkstra, die inmiddels was ingevallen voor Rudolf Banga. Het slotakkoord was voor Aldert Hietkamp, die voorbereidend werk van Janco Wiersma attent afrondde.

Zaterdag volgt de uitwedstrijd in Koudum tegen Oeverzwaluwen. Henk Konings, trainer van Be Quick, was daarover alvast nuchter en duidelijk. ‘We beginnen in Koudum gewoon weer met 0-0…’

© Verslag: Sape Jan Terpstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00