Be Quick Dokkum start met gelijkspel in Gramsbergen

zaterdag 20 mei 2017

Op het prachtige sportpark ’t Hoge Holt’ in Gramsbergen eindigde de eerste wedstrijd in de nacompetitie in een 1-1 gelijkspel. Ruim zevenhonderdvijftig toeschouwers zorgden in Gramsbergen voor een schitterende entourage. De beginfase was voor de sterk startende thuisclub. Be Quick oogde wat verkrampt en veel passes waren onnauwkeurig.

De thuisclub was gretig en stichtte vooral gevaar over de vleugels. Toch was de eerste kans voor de Dokkumers. Folkert van Dongera kreeg een vrije schietkans, maar de bal verdween over de lat. Na ruim een kwartier kroop Be Quick door het oog van de naald. Na een redding van de ver uit het doel komende keeper Eelke Kooistra, verdween de bal naar rechts en de vleugelaanvaller schoot direct op het lege doel.

Vlak voor de doellijn kon Ynte Koopal de treffer voorkomen met een miraculeuze actie. Toch bleek dat uitstel want het doelpunt kwam even later alsnog. Vanaf links speelde Carlo Alfring een strakke bal op David Houtman, die knap raak schoot, 1-0. Op dat moment een terechte voorsprong van de goed spelende thuisclub.

Halverwege de eerste helft kreeg Be Quick echter steeds meer grip op de wedstrijd en vooral op het middenveld kwam er meer controle, terwijl het centrale duo Jordi van der Weg en Ynte Koopal achterin sterk acteerde. Be Quick creëerde een aantal fraaie aanvallen, kreeg enkele corners en de wedstrijd kantelde langzaam maar zeker. De beloning kwam vlak voor rust. Folkert van Dongera stuurde Rudolf Banga weg op rechts en diens prima voorzet kwam op maat bij Marcel van der Meulen, die uitstekend uithaalde, 1-1.

In de tweede helft begon Be Quick met veel meer vertrouwen. Het had de wedstrijd vrij goed onder controle, al moest het steeds attent blijven op de aanvallende acties van de thuisclub. Al vrij vroeg kreeg Be Quick een kans, maar de kopbal van Folkert van Dongera trof geen doel. Even later zorgde een vrije trap opnieuw voor een mogelijkheid, maar de mee naar voren gekomen Jordi van der Weg kopte net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisclub kwam er nauwelijks nog gevaarlijk uit, maar had wel pech toen het harde schot van Sander ter Wijlen de paal trof. De topschutter van de thuisclub, Roy Seinen, probeerde het van grote afstand, maar de bal verdween hoog over het doel.

Zo bleef het 1-1 en dat was ook een juiste afspiegeling van het wedstrijdverloop. Scheidsrechter R. Wijma leidde het boeiende duel op uitstekende wijze, samen met zijn assistenten. Dinsdagavond is de return op het Tolhuispark. Be Quick mag zich licht favoriet noemen met deze uitgangspositie, maar het is zeker nog niet gespeeld. Het thuisvoordeel en de grote steun van het massaal aanwezige thuispubliek kan wel eens van beslissende invloed zijn. De winnaar van deze ronde speelt in de beslissende ronde tegen SC Veenwouden of Omlandia.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00