Be Quick Dokkum verliest van koploper Drachtster Boys · Foto('s):

Be Quick Dokkum verliest van koploper Drachtster Boys

zaterdag 14 oktober 2017

Be Quick heeft in Drachten niet voor een verrassing kunnen zorgen. De thuisclub won royaal en verdiend met 4-0, dankzij een hele effectieve start in zowel de eerste – als de tweede helft. De Dokkumers toonden vanaf het begin te veel respect voor de thuisclub en verzuimden in de tweede helft te scoren. Daarmee deden ze zichzelf te kort, want er waren voldoende mogelijkheden.

Bij Be Quick verving Rutger Atema de door griep gevelde keeper Eelke Kooistra. Folkert van Dongera (aanvoerder) maakte zijn competitiedebuut na een langdurige blessure, opgelopen in een bekerwedstrijd De Wykels in Hallum. Al na anderhalve minuut kwam Be Quick op achterstand. Rob Schokker benutte de eerste de beste kans. Be Quick deed snel iets terug, maar de 1-1 van Richard Kempenaar werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Na tien minuten stond het al 2-0dankzij Kevin Bakels en het team van Henk Konings leek op een grote nederlaag af te stevenen. De thuisclub raakte vervolgens nog tweemaal de lat en de 3-0 leek een kwestie van tijd. In het verloop van de eerste helft kwam Be Quick echter steeds beter in de wedstrijd, begon beter te voetballen en het kreeg ook twee knappe kansen, welke beide niet werden benut.

Na de rust was de wedstrijd al na vijf minuten definitief beslist. Bij de zijlijn leek een bal over de lijn te gaan, maar de grensrechter hield de vlag naar beneden en in de daaropvolgende aanval scoorde Jan Stoker de derde treffer. Be Quick gooide vervolgensde laatste schroom van zich af en kreeg twee prima kansen op rij. De derde kans leek te worden benut, maar de goed ingeschoten bal van Janco Wiersma, na een prima voorzet van Folkert van Dongera, werd heel knap uit het doel geranseld door keeper Richard Strijker.

Daar waar een treffer van Be Quick in de lucht hing, was het raak aan de andere kant. Via een wat gemakkelijk gegeven strafschop, benut door Rob Schokker, liep Drachtster Boys uit naar 4-0. De thuisclub leunde daarna wat gemakzuchtig op de royale voorsprong, gaf verdedigend opvallend veel kansen weg, maar Be Quick was aanvallend net niet scherp genoeg om te profiteren. Zowel Rudolf Banga als Aldert Hietkamp had moeten scoren, zodat de uitslag wat draaglijker zou zijn geweest. De overwinning van de koploper was echter verdiend en Be Quick mag zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Winsum. Drachtster Boys speelt thuis de topper tegen Buitenpost.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00