Be Quick Dokkum verliest laatste thuiswedstrijd · Foto('s): Gijsbert Zijlstra
  Gijsbert Zijlstra

Be Quick Dokkum verliest laatste thuiswedstrijd

zondag 03 mei 2015

In de thuiswedstijd tegen Heerenveense Boys heeft Be Quick Dokkum de kans op deelname aan de nacompetitie niet weten te benutten. In theorie is het nog wel mogelijk, maar directe concurrent Leeuwarder Zwaluwen zal zich dit aantrekkelijke ‘toetje’ niet meer laten ontnemen. Op het Tolhuispark verloor Be Quick met 1-2 na een 1-0 voorsprong bij rust. Heerenveense Boys sloeg na rust twee keer toe en net als tegen Blauw Wit ’34 glipte de wedstrijd de Dokkumers in de tweede helft uit handen.

In de eerste helft waren de elftallen goed aan elkaar gewaagd. Heerenveense Boys had op het middenveld iets meer grip en Be Quick had moeite om de vrije man te vinden waardoor het zich vooral bediende van de lange bal. Pas na een kwartier spelen kwam er een klein kansje voor Be Quick, maar de inzet van Freerk Wouda verdween over het doel.

Tien minuten later leek Be Quick op voorsprong te komen, maar de vrij voor de keeper opduikende Rudolf Banga schoot net naast. Aan de andere kant kreeg routinier Oane Hornstra een opgelegde kans, maar helemaal vrij voor Eelke Kooistra verzuimde hij de 0-1 binnen te schieten. In de achtendertigste minuut kwam Be Quick op voorsprong. Gert Jan Koopmans werd met een diagonale pass aangespeeld en alleen voor de keeper tikte hij knap binnen, 1-0.

Prachtkans direct na rust
Na de rust kwam Be Quick goed uit de startblokken. Er ontstonden een paar kleine kansjes en Be Quick leek de wedstrijd snel te willen beslissen. Robert Atema kwam in prima scoringspositie, maar hij wist de kans niet te benutten. Heerenveense Boys was in de snelle tegenaanval dicht bij de gelijkmaker, maar het faalde in de afwerking. In de zesenvijftigste minuut was het plotseling wel raak. Een voorzet vanaf rechts werd door Oane Hornstra doorgekopt en met die hoge boogbal verraste hij keeper Eelke Kooistra, 1-1.

De wedstrijd golfde daarna op en neer en beide ploegen probeerden aanvallend iets uit te richten, zonder dat er echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Ruim twintig minuten voor tijd sloegen de gasten opnieuw toe na een aanval over links. De Be Quick verdedigers werden verrassend gemakkelijk uitgespeeld en de snelle aanval werd bij de tweede paal afgerond door Dimer Leemburg, 1-2. Be Quick probeerde nog wel aan te zetten, maar de echte scherpte leek er niet meer te zijn waardoor een slotoffensief uit bleef.

Op links kwam Janco Wiersma nog een paar keer goed door, maar het leidde niet meer tot de gelijkmaker. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag. Be Quick verloor van het goed spelende Heerenveense Boys dat hiermee de vierde winst op rij boekte! Voor Be Quick rest nog alleen de slotwedstrijd in en tegen Veenwouden. Het team kan nu alvast terugkijken op een zeer geslaagd en sportief zeer enerverend seizoen. Tot drie wedstrijden voor het einde heeft het volop meegedaan in de titelstrijd. Vlak voor de eindstreep moest het thuis twee keer capituleren, waardoor het naast de prijzen greep.

Nieuwe aanwinsten. Be Quick heeft, na het komende vertrek van keeper Eelke Kooistra en aanvaller Gert Jan Koopmans (beide ONS Sneek), twee nieuwe selectiespelers tot haar beschikking. Van LAC Frisia komt Jan Johannes Drost. De in Blija woonachtige speler wil van de zondagcompetitie naar de zaterdag en heeft gekozen voor Be Quick Dokkum. Redmar Jorna, de huidige keeper van Rijperkerk, komt eveneens naar Be Quick. De 23 jarige sluitpost van Rijperkerk is al zes jaar eerste elftal keeper en gaat zich in het komende seizoen aansluiten bij de selectie van trainer Henk Konings.

(C) Tekst: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00