Be Quick Dokkum verliest nipt van PKC’83

zondag 19 november 2017

Na een spannende en open wedstrijd stond Be Quick na afloop met lege handen. Thuisclub PKC ’83 wist met 2-1 te winnen. Be Quick verzuimde in de eerste helft een voorsprong te nemen en kwam mede daardoor uiteindelijk net te kort. Het team van Henk Konings verdient echter een compliment voor de wijze waarop het deze wedstrijd heeft gespeeld en zich tot nu toe manifesteert in de eerste klasse.

Al in de tweede minuut kreeg Be Quick de eerste kans op het zeer drassige veld in Groningen, dat vlak voor de aanvang nog werd geteisterd door een hoosbui. Binnen tien minuten volgde de tweede kans, maar de doelpaal voorkwam dat Janco Wiersma de 0-1 mocht aantekenen. Be Quick had het initiatief, maar had opnieuw pech toen Marcel van der Meulen prachtig inkopte, maar de bal vanaf de doellijn kon worden tegen gehouden.

Na een half uur kreeg de thuisclub de eerste kans. Keeper Eelke Kooistra lag echter heel knap in de baan van het schot van de snelle Bryan Inge. Daarna kwam PKV’83 beter in de wedstrijd en ontstond er dreiging voor het doel van Be Quick. Nog voor rust kregen beide teams een fraaie kans. Eerst was het Be Quick, dat via een mooie aanval over links gevaarlijk werd. Janco Wiersma bereikte Rudolf Banga die de bal over het doel schoot. Daarna was het PKC ’83 dat een prima kans kreeg, maar het was opnieuw Eelke Kooistra dieeen treffer voorkwam.

Na de rust nam de thuisclub het initiatief en Be Quick moest even alle zeilen bijzetten. Toch was de eerste kans voor de Dokkumers. Janco Wiersma schoot de bal over na een voorzet van Rudolf Banga. De wedstrijdbleef aantrekkelijk, er werden stevige duels uitgevochten en het konalle kanten op. Na tien minuten viel de openingstreffer. Aanvoerder Erdem Yeni (ex- Harkemase Boys) opende met een slimme bal over de verdediging van Be Quick en in de snelle uitbraak was het Bryan Ingedie raak kopte.Be Quick herstelde zich goed en kreeg al snel een kans op de gelijkmaker, maar Janco Wiersma miste en Rudolf Banga kwam een teenlengte te kort. Richard Kempenaar was gevaarlijk met een schot dat net voorlangs ging. Aan de andere kant was het ook opletten geblazen. Eerst verdween een schot van de oranjehemden over het doel van Eelke Kooistra en direct daarna redde Kooistra katachtig bij een fraaie omhaal.

Acht minuten voor het einde viel de tweede treffer van PKC ’83. Invaller Simon Schreiber scoorde 2-0 na een aanval over de linkerkant. De wedstrijd leek beslist, maar toch kwam er nog een spannende slotfase. De ingevallen Rindert Ykema werd bij een doelpoging gehinderd en scheidsrechter H. Noppers wees naar de stip. Rudolf Banga bracht de spanning terug met een zuivere elfmetertrap, 2-1. Be Quick speelde daarna ‘alles of niets’ en de thuisclub kreeg mede daardoor nog twee mooie kansen.

Het bleef uiteindelijk 2-1 en daarmee was de thuisclub zeer tevreden, want over de hele wedstrijd gezien had Be Quick beslist wel een puntje verdiend. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen kampioenskandidaat Buitenpost. Een prachtige streekderby, die ongetwijfeld heel veel toeschouwers naar het Tolhuispark zal lokken.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00