Be Quick Dokkum verliest onnodig van Olde Veste ‘54 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest onnodig van Olde Veste ‘54

zaterdag 07 oktober 2017

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar concludeerde Be Quick trainer Henk Konings na afloop. Hij sloeg de spijker op de kop. Een gelijkspel was een juiste beloning geweest voor twee teams die beide niet een topvorm demonstreerden. De gasten uit Steenwijk waren effectiever dan Be Quick en zij verlieten het Tolhuispark dan ook met een nipte 1-2 winst.

De beginfase was onrustig, beide elftallen leden veel balverlies en halverwege de eerste helft was er nog geen enkele kans gecreëerd. Na een half uur was Be Quick heel dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal van Ynte Koopal belandde op de binnenkant van de paal. Be Quick hadvooral in het tweede deel van de eerste helft een overwicht en er was voortdurend een gevoel van ‘er zit meer in’, maar het was te vaak ‘net niet’.

Vlak voor rust kreeg Olde Veste ’54 de enigekans van de eerste helft, maar keeper Eelke Kooistra kon aanvaller Nick Kuiper van scoren afhouden. Na de rust kreeg Be Quick een geweldige kans op een voorsprong. Een voorzet van Rudolf Banga kwam bij de volledig vrijstaande Janco Wiersma die voor 1-0 leek te zorgen, maar zijn inzet verdween, tot grote teleurstelling van alles wat Dokkum was, over het doel.

Nog geen tien minuten later scoorden de gasten wel. Uit een snelle aanval over links bereikte Nick Kuiper de vrijstaande Pim ter Voorde, die beheerst afrondde, 0-1. Be Quick zette aan en kreeg enkele mogelijkheden. Marcel van der Meulen kopte naast en na een goede voorzet van Janco Wiersma kon Richard Kempenaar net niet bij de bal. Twaalf minuten voor het einde viel de verdiende gelijkmaker. Een hoekschop van Aldert Hietkamp werd prachtig ingekopt door Richard Kempenaar, 1-1.

Lang kon Be Quick niet genieten van de gelijkmaker, want Olde Veste ’54 sloeg toe uit een snelle counter. Een voorzet van links werd bij de eerste paal knap getoucheerd door Pim ter Voorde (voormalig topschutter van Meppel) en dat betekende 1-2. Be Quick probeerde de schade te herstellen, nam risico’s, maar de 1-2 werd ook de eindstand van deze sportieve wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter J. Vredevoogd.

Zaterdag speelt Be Quick in Drachten tegen Drachtster Boys. De Drachtsters verspeelden nog geen enkel punt en voeren samen met het sterk debuterende Zeerobbende ranglijst aan. Be Quick zal er alles aan willen doen om in Drachten voor een verrassing te zorgen.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00