Be Quick Dokkum verliest van sterk Gorecht · Foto('s): Be Quick Dokkum
  Be Quick Dokkum

Be Quick Dokkum verliest van sterk Gorecht

zaterdag 21 april 2018

Op het zonovergoten Tolhuispark stond Be Quick al in de rustmet 0-3 achter tegen de gasten uit het Groningse Haren. Na de rust nam Gorecht gas terug en van beide kanten viel er nog één treffer, zodat de wedstrijd eindigde in 1-4.

Een teleurstelling voor de Dokkumers, want de punten zijn hard nodig in de strijd tegen de degradatie. Gorecht nestelde zich met deze winststevigop de derde plaats, mede dankzij het verlies van Winsum. Al in de eerste minuut was rechterspits Bob Poorta namens Gorecht gevaarlijk, maar zijn inzet verdween naast het doel. Be Quick was direct gewaarschuwd. De sterkstartende gasten lieten er echter geen gras over groeien want in de vierde minuut was het al 0-1 via Robin Zuidema, na zwak verdedigen van Be Quick.

Na ruim een kwartier was het al 0-2 dankzijPoorta. De Groningers domineerden en Be Quick werd op vrijwel alle fronten afgetroefd. Poorta tekende ook voor de 0-3 met een tegendraadse kopbal. Vlak voor rust deed Be Quick iets terug, maar de doorgebroken Rudolf Banga zag zijn schot gestopt door de keeper en een kopbal van Aldert Hietkamp was weldreigend, maar net niet doeltreffend.

Na de rust startte Be Quick met Frits Veenema en Rindert Ykema. De snelle en balvaardige Veenema liet met een aantal acties zien dat hij een aanwinst kan zijn voor de komende wedstrijden. Gorecht kreeg in één aanval twee kansen op rij, maar keeper Eelke Kooistra en Ynte Koopal konden een treffer voorkomen. Het was slechts uitstel van executie want een minuut later was invaller Jos Lamain succesvol met een kopbal in de korte hoek. In de slotfase kreeg Be Quick een strafschop na een overtreding op Marcel van der Meulen. Aanvoerder Folkert van Dongera schoot de elfmetertrap goed binnen en daarmee was de 1-4 eindstand bepaald.

Zaterdag speelt Be Quick in Leek tegen VEV’67. Een duel tussen nummer voorlaatst en laatst. De winnaar van deze wedstrijd doet weer volledig mee en de verliezer komt in erg zwaar weer. Ze verwachten een getergd Be Quick, dat gesteund door de trouwe supporters, keihard zal strijden voor de volle winst.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00