Be Quick Dokkum verliest van Zeerobben · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest van Zeerobben

zondag 18 maart 2018

Be Quick Dokkum heeft een dure nederlaag geleden tegen directe concurrent Zeerobben. Na een 1-0 voorsprong in de eerste helft gaf Be Quick in de tweede helft niet thuis. De Harlingers wisten dankbaar te profiteren en bogen de achterstand in twee minuten tijd om in een voorsprong. De 1-2 werd ook de eindstand.

Beide elftallen begonnen afwachtend in een vrij laag tempo. Na een kwartiertje schoot Ruben Banga namens Be Quick over het doel en direct daarna zag ook Zeerobben een doelpoging mislukken. In de 36e minuut nam Be Quick een voorsprong. Aldert Hietkamp stuurde Rudolf Banga wegmet een uitstekende balin de diepte. Banga bleef zijn directe tegenstander goed voor en liet keeper Jacob de Vries met een prima schot kansloos, 1-0. Een paar minuten later leken de gasten op gelijke hoogte te komen, maar keeper Merwin van der Werff redde met een katachtige reflex. Vlak voor rust had Zeerobben pech toen een harde inzet op de buitenkant van de paal belandde.

Na de rust was er in het eerste kwartier heel weinig te beleven. Beide teams creëerden geen kansen. Daarna begon Be Quick steeds meer achteruit te lopen en namen de gasten meer initiatief. De gelijkmaker van Zeerobben hing in de lucht, maar keeper Van der Werff wist nog knap in te grijpen bij een grote kans. Rond de 75e minuut scoorde Zeerobben twee keer.

Eerst was het Kristian Feenstra die de 1-1 aantekende en daarna gaf Dylan Drent de bal op maat aan Marc Reusing die knap raak kopte, 1-2. Be Quick gaf de wedstrijd daarmee volledig onnodig uit handen. De echte beleving leek te ontbreken, de druk op de bal was er niet en de wil om de duels te winnen was er in onvoldoende mate. Wie nog een heftig Dokkumer slotoffensief verwachtte, kwam bedrogen uit. Zeerobben hield vrij eenvoudig stand en rukte met deze driepunter op naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Be Quick speelt zaterdag uit tegen Winsum. De Groningers staan vrij laag op de ranglijst maar hebben een aantal wedstijden minder gespeeld. Voor Be Quick is het zaak om punten te pakken, zodat de aansluiting met de middenmoot in stand blijft.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00