Be Quick Dokkum via Oenstjerk naar Urk · Foto('s):

Be Quick Dokkum via Oenstjerk naar Urk

woensdag 14 maart 2018

Be Quick speelt in de eerste week van april in de kwartfinales van het bekertoernooitegen hoofdklasser Urk. In Oentsjerk werd dinsdagavond derdeklasser Trynwalden zo. met 2-5 verslagen en zodoende de weg vrijgemaakt voor de kwartfinale. Voor Be Quick een mooi resultaat en in Urk zal moeten blijken in hoeverre het team van Henk Konings (ooit trainer van Urk) de hoofdklasser pijn kan doen.

Op het fraaie kunstgrasveld in Oentsjerk startte Be Quick met een drietal kansen, maar daarna kwam de thuisclub goed in de wedstrijd en het nameen verrassende 2-0 voorsprong via doelpunten van Roland Schweigman en Danny van der Wal. Bij Be Quick lukte bijzonder weinig en alles wees er op dat er een verrassing in het verschiet lag. Vlak voor rust kwam Be Quick op 2-1 door een doelpunt van Rindert Ykema.

In de rust besloot Be Quick trainer Henk Konings tot een paar omzettingen. In de tweede helft kwam Be Quick veel beter voor de dag en na de 2-2 van Rick Kempenaar waren de Dokkumers oppermachtig. Ykema schoot Be Quick naar 2-3 na een mooie voorzet van Rudolf Banga. Aldert Hietkamp soleerde vervolgens naar 2-4 en het slotakkoord was voor Kempenaar met een mooie volley, 2-5.

Na afloop werd de loting verricht en aanvoerder Folkert van Dongera koppelde Be Quick aan Urk. Zaterdag speelt Be Quick op het Tolhuisparktegen Zeerobben. De wedstrijden tegen de Harlingers zijn altijd bijzonderboeiend. Zaterdag worden dan ook weer veel toeschouwers verwacht.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00