Be Quick Dokkum winnaar in derby tegen Broekster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum winnaar in derby tegen Broekster Boys

zondag 26 maart 2017

Be Quick heeft de derby van Noordoost Friesland met 1-0 gewonnen. Ruim 700 toeschouwers zagen dat Be Quick het verschil in de tweede helft kon maken. De zeer sterke opmars van Broekster Boys kwam hiermee (even) ten einde en Be Quick sluit weer volledig aan in de strijd om het kampioenschap.

In de eerste helft kwam de derby maar moeizaam los. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, al voetbalde Broekster Boys iets gemakkelijker. Na een kwartier moest Be Quick keeper Eelke Kooistra echt handelend optreden met een sterke actie op de rand van het strafschopgebied. Twee minuten later was Sjoerd Westra namens de gasten gevaarlijk, maar Eelke Kooistra bracht opnieuw redding. De eerste echte kans voor Be Quick was voor Folkert van Dongera, hij kopte een voorzet van Marcel van der Meulen net over de lat. In het laatste deel van de eerste helft bleven de kansen uit en moest met regelmaat worden onderbroken vanwege blessurebehandelingen.

Na de theepauze was Be Quick direct dichtbij bij de openingstreffer. Folkert van Dongera kopte de bal uit een hoekschop tegen de lat. De toon was gezet. Be Quick nam het initiatief en Broekster Boys werd volledig teruggedrongen. De openingstreffer en tevens enige treffer viel in de 54e minuut. De prima spelende Marcel van der Meulen onderschepte een bal en bereikte precies op maat de vrijlopende Aldert Hietkamp. Hietkamp passeerde keeper Johan Vonk met een prima schot, 1-0. Be Quick was in deze fase heer en meester en de 2-0 leek een kwestie van tijd. De druk nam toe, maar de beslissende treffer bleef uit, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef bestaan.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Broekster Boys weer meer grip en kwam het er een aantal keren gevaarlijk uit. Een vrije trap van Rienk de Haas werd door Eelke Kooistra uit de hoek geranseld. Een paar minuten voor het eindsignaal was de sterk ingevallen Juryan Dantuma gevaarlijk namens de gasten maar Eelke Kooistra was opnieuw attent. In de blessuretijd kreeg Aldert Hietkamp nog een dot van een kans op 2-0 na een prima voorzet van Janco Wiersma. Keeper Vonk redde echter uitstekend.

Zo eindigde de wedstrijd in een nipte 1-0 winst voor Be Quick. Over de hele wedstrijd gezien was dat een terechte uitslag. Be Quick doet weer volop mee voor de titel en Broekster Boys is en blijft een sterke kanshebber voor de derde periode. De competitie in de tweede klas is spannender dan ooit. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen De Wâlde en Broekster Boys neemt het thuis op tegen de nieuwe koploper Zeerobben.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00