Be Quick Dokkum winnaar na zinderend duel tegen Noordscheschut · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum winnaar na zinderend duel tegen Noordscheschut

zondag 20 mei 2018

Be Quick Dokkum pakte de derde winst op rij. Na een bloedstollend voetbalgevecht tegen concurrent Noordscheschut bleven de punten in Dokkum. Op slag van rust nam Be Quick een 2-0 voorsprong, maar na de aansluitingstreffer in de tweede helft, werd het nog erg spannend. De start was direct al veelbelovend. Beide teams gingen vol voor de winst. De toeschouwers zagen vanaf de eerste minuut een stevig voetbalgevecht met veel pittige duels, soms tot op het randje.

Na ruim tien minuten bereikte Rudolf Banga de inkomende Richard Kempenaar, die koppend leek te kunnen scoren, maar in het duel liep hij een hoofdwond op en moest de wedstrijd verlaten. Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. Na een lange bal van Aldert Hietkamp op Folkert van Dongera, bereikte de aanvoerder Rudolf Banga die attent binnen tikte, 1-0. De voorsprong leek echter van korte duur, want de gasten kregen vlot hierna een enorme kans. Rijnald Vos kwam helemaal vrij voor keeper Eelke Kooistra, maar de Dokkumer sluitpost redde op uitstekende wijze.

De duels bleven stevig en Noordscheschut kreeg een klein overwicht, vooral op het middenveld. Een prachtige aanval van Be Quick leek echter de 2-0 in te luiden, doch de voorzet van Janco Wiersma op twee vrijstaande aanvallers werd slim onderschept door de sterk uitkomende keeper Wiebe Zinger. Vlak voor rust werd Noordscheschut nog koppend gevaarlijk, maar Kooistra was opnieuw attent. In de laatste minuut van de eerste helft werd de opkomende Aron Beintema gevloerd in het strafschopgebied. Folkert van Dongera had de zenuwen goed onder bedwang en schoot de strafschop feilloos binnen, 2-0.

Na de rust waren de teams opnieuw goed aan elkaar gewaagd. Na bijna tien minuten vergat Aldert Hietkamp de wedstrijd definitief te beslissen. Na een prima pass van Wiersma kreeg hij, vrijstaand voor het doel, een bijna niet te missen kans, maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Noordscheschut bleef in de wedstrijd en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. De gasten hanteerden steeds vaker de lange bal, maar de Be Quick defensie, met het sterke centrum Koen Blom en Ynte Koopal, hield goed stand en werd bovendien gesteund door de twee sterk spelende vleugelverdedigers Aron Beintema en de uitblinkende Marcel van der Meulen, de vrijwel alle kopduels wist te winnen.

Toch viel de gevreesde aansluitingstreffer. De geroutineerde schutter Danny Kiekenbelt was al even gevaarlijk geweest, maar ruim tien minuten voor het einde knikte hij de 2-1 binnen. Dat was schrikken voor de thuisclub, maar nog geen minuut later was het bijna 3-1 toen de harde knal van Wiersma op de binnenkant van de paal belandde. Vrij vlot hierna was er weer een kans voor Wiersma na een goede pass van Hietkamp. De slotfase was bijzonder spannend en de dreiging bleef tot de laatste minuut, maar in de stand kwam geen verandering meer. Een prima prestatie van de selectie van trainer Henk Konings. Volgende week volgt de ontknoping van de ongekend spannende competitie. Be Quick speelt in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 en zal zich daar definitief in veiligheid moeten en willen spelen. De supporters zullen niets willen missen van dit laatste competitieduel.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00