Be Quick Dokkum wint van Blauw Wit ’34 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint van Blauw Wit ’34

zaterdag 24 februari 2018

Be Quick Dokkum heeft een belangrijke winst behaald tegen Blauw Wit ’34. Na een 0-0 ruststand werd het al vroeg in de tweede helft 1-0. Be Quick miste vervolgens nog een strafschop, waardoor de spanning tot het eindsignaal bleef bestaan. Vooral op basis van de tweede helft was de winst van de Dokkumers verdiend. Be Quick is, met zeven punten uit drie wedstrijden, bezig aan een sterke serie en heeft weer aansluiting met de middenmoot.

Be Quick had in het eerste halfuur een veldoverwicht, maar wist dat niet uit te drukken in een voorsprong. Marcel van der Meulen was dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween rakelings naast het doel, met dank aan de vingertoppen van keeper Kevin Wilpstra. Na een vrije trap was Be Quick opnieuw gevaarlijk, maar de bal verdween naast het doel. Na een half uur kreeg Blauw Wit ’34 een kans via Bob Schepers, maar vrij voor keeper Eelke Kooistra, schoot hij naast. Kort daarna werden de gasten, na een blunder in de Dokkumer defensie, opnieuw gevaarlijk, maar keeper Eelke Kooistra wist een treffer voorkomen. Na de rust kwam Be Quick prima uit de startblokken.

Na drie minuten viel de enige treffer van de wedstrijd. Rudolf Banga kwam op rechts goed door en zijn prima voorzet werd fraai ingekopt door aanvoerder Folkert van Dongera, 1-0. Blauw Wit ’34 werd snel daarna gevaarlijk uit een tegenaanval, maar Kooistra wenste niet mee te werken aan een tegentreffer. Be Quick werd steeds sterker en gevaarlijker en de gasten konden daar weinig tegenover stellen. Janco Wiersma kwam op snelheid richting achterlijn en zijn voorzet op Rudolf Banga was op maat. De schuiver van Banga verdween echter naast de buitenkant van de paal.

In de 63e minuut kreeg Be Quick een ultieme kans op 2-0. De prima leidende scheidsrechter mw. M. Deuring bestrafte een handsbal van een Blauw Wit ’34 verdediger met een penalty. Rudolf Banga mist een dergelijk buitenkansje vrijwel nooit, maar deze keer verdween de elfmetertrap naast het doel. Blauw Wit ’34 mocht daardoor nog hopen op een puntje. Be Quick bleef tot het einde de bovenliggende partij, maar de verdiende 2-0 bleef uit. In de slotminuut kreeg Robert Atema nog een kans en Blauw Wit ’34 kreeg aan de andere kant nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, doch echt gevaarlijk werd het niet meer. Zaterdag speelt Be Quick thuis voor de beker tegen Drenthina.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00