Be Quick Dokkum wint en verliest in bekerwedstrijden · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint en verliest in bekerwedstrijden

donderdag 25 augustus 2016

Be Quick Dokkum is in Groningen gestart met een royale 0-7 bekerwinst tegen Forward. De grote overwinning was niet geflatteerd en zelfs dubbele cijfers waren mogelijk geweest. Dinsdagavond was eersteklasser Buitenpost op bezoek in Dokkum.

De vele toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd met in totaal tien doelpunten, waarvan er zeven door de gasten werden gemaakt. Al na één minuut stond het sterkere Buitenpost met 0-1 voor na een foutje van keeper Merwin van der Werff, die de licht geblesseerde Eelke Kooistra verving. Buitenpost hanteerde een hoog tempo en stond na ruim een kwartier spelen al op 0-3. Be Quick leek af te stevenen op een grote nederlaag.
Halverwege de eerste helft kwamen de Dokkumers weer knap terug in de wedstrijd na een fraaie kopbal van spits Wiebe Aardema (overgekomen van VVT) en Janco Wiersma was even later trefzeker met een mooi diagonaal schot, 2-3.

Buitenpost strafte vervolgens een verdedigingsfout af van de Dokkumers en liep weer uit naar 2-4. Nog voor rust kwam Be Quick op 3-4. Marten Hoeksma rondde een prima aanval stiftend af. Na de rust nam Be Quick het initiatief en Buitenpost werd even teruggedrongen. De prima spelende aanvoerder Folkert van Dongera had de 4-4 op de slof, maar de bal belandde op de paal. Na het korte offensief van de thuisclub was de beurt weer aan de eersteklasser. De gasten scoorden nog drie keer en kwamen zodoende uit op een verdiende 3-7 winst. Zaterdag speelt Be Quick opnieuw een bekerwedstrijd. De tegenstander is Aduard 2000. De wedstrijd op het Tolhuispark begint om 17.00 uur.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00