Be Quick Dokkum wint ook van S.C. Stiens · Foto('s):

Be Quick Dokkum wint ook van S.C. Stiens

zaterdag 10 december 2016

Be Quick Dokkum wist ook de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Tegen S.C. Stiens waren de Dokkumers de bovenliggende partij en de 1-2 winst was dan ook volkomen verdiend. In de eerste helft was Be Quick voetballend duidelijk de meerdere van gastheer S.C. Stiens. Na ruim tien minuten kwam Rudolf Banga alleen voor de keeper, maar de sluitpost redde knap. Het openingsdoelpunt viel ‘uit het niets’ aan de andere kant. Peter Jansen Klomp draaide goed weg bij een Be Quick verdediger en schoot raak in de korte hoek, 1-0. Be Quick kwam halverwege de eerste helft op 1-1. Een prima voorzet van Richard Kempenaar vanaf de achterlijn werd koppend goed afgerond door Aldert Hietkamp.

Be Quick kreeg nog voor rust een aantal goede kansen op een voorsprong. Rick de Jong, opnieuw van grote waarde op het middenveld, schoot heel gericht op het doel na een goede aanval, maar zijn inzet werd geblokt. Stiens kwam er een paar keer counterend uit en vanaf links was de snelle Almer Hietkamp dreigend. Voor Be Quick bleven de kansen komen. Aldert Hietkamp en Folkert van Dongera waren beide dicht bij de 1-2, maar de rust brak aan met een 1-1 stand.

Na de rust kwam de thuisclub goed uit de kleedkamer en Be Quick slaagde er eerst niet in om het vrij grote overwicht van de eerste helft te continueren. Gaandeweg de tweede helft kreeg het team van Henk Konings weer meer vat op de wedstrijd en in de 58e minuut werd dat uitgedrukt in een treffer. Richard Kempenaar kreeg de bal via een kluts mee, nam de bal goed mee en scoorde heel beheerst, 1-2. Thuisclub Stiens nam vervolgens meer risico’s en kwam een paar keer vrij dreigend voor het doel van Be Quick, zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

Be Quick verzuimde, vooral in de laatste tien minuten, de voorsprong verder uit te breiden. Er kwamen nog een viertal kansen, waaronder een prima schot van Richard Kempenaar, wat knap onschadelijk werd gemaakt door keeper Willem Rauwerda. De prima leidende scheidsrechter P.M.T.P. Souhuwat floot na ruim negentig minuten voor de laatste keer en Be Quick mocht de zesde opeenvolgende competitiewinst bijschrijven. Be Quick sluit aan bij de top vier en is tevens koploper in de tweede periode. Eind januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Meppel.

Volgende week speelt Be Quick voor de beker in en tegen eersteklasser Buitenpost. Met de steun van de trouwe supporters kan dat een boeiend treffen worden op sportpark ‘De Swadde’.

Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00