Be Quick Dokkum wint ook de tweede bekerwedstrijd · Foto('s):

Be Quick Dokkum wint ook de tweede bekerwedstrijd

zaterdag 09 september 2017

Na de midweekse winst op Wykels Hallum wist Be Quick nu ook te winnen bij gastheer DTD in Cornjum. Na een 0-1 ruststand eindigde de sportieve wedstrijd in 0-2 overwinning. Be Quick is door deze winst verzekerd van verdere deelname aan de bekerstrijd, al rest er zaterdag eerst nog een poulewedstrijd in Dokkum tegen LAC Frisia. In de week daarna begint de competitie.

Be Quick startte fris en met mooie aanvallend spel. Het wist het overwicht al vrij snel uit te drukken in een terechte voorsprong. Aldert Hietkamp werd in de zestien onderuit gehaald en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Rudolf Banga schoot vanaf elf meter raak, 0-1. Be Quick verzuimde daarna door te drukken, ondanks diverse kansen, en de thuisclub kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Vlak voor rust was DTD dicht bij de gelijkmaker, maar de bal kwam via de binnenkant van de paal weer in het veld.

Na de rust was er van beide kanten opvallend veel balverlies. De passing was te vaak onnauwkeurig waardoor de wedstrijd qua niveau wat inzakte. Be Quick verdubbelde na een uur de marge. Rudolf Banga kwam vanaf rechts goed door en gaf de bal precies op maat naar Aldert Hietkamp, die simpel de 0-2 wist aan te tekenen. Kort daarna leek Hietkamp opnieuw succesvol, maar de keeper tikte de bal knap over de lat. DTD drong nog even aan en kwam nog bijna op 1-2, ware het niet dat een Be Quick verdediger de bal nog van de doellijn kon halen.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00