Be Quick Dokkum wint thuis tegen Winsum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint thuis tegen Winsum

zondag 22 oktober 2017

Be Quick heeft drie belangrijke punten gepakt tegen middenmoter Winsum. Na een doelpuntloze eerste helft, kwam de wedstrijd pas echt los in de tweede helft. Be Quick sloeg in de slotfase twee keer toe en won met 3-1.

Be Quick trainer Henk Konings moest vooraf wel even puzzelen, want hij moest het stellen zonder aanvoerder Folkert van Dongera, Jordi van der Weg en Gert Jan Koopmans, die alle drie wegens blessures niet konden starten. Geert Kroodsma en Boele Terpstra mochten vanaf de eerste minuut aantreden en dat deden ze met verve. Kroodsma maakte, centraal in de defensie, een solide indruk en de jonge talentvolle Terpstra  haalde, hangend op de rechtervleugel, ook een ruime voldoende.

De eerste helft kende geen hoogtepunten. Er werden geen kansen gecreëerd en ook niet weggeven. Het geroutineerde team van de gasten uit Groningen (gemiddelde leeftijd 27 jaar) gaf niets weg en had in aanvoerder Niels van Dalen een prima organisator. Be Quick (gemiddelde leeftijd 23 jaar) had moeite om aanvallend openingen te vinden, maar kwam verdedigend geen enkele keer in de problemen.

Na de rust kwam Be Quick uitstekend uit de startblokken. Boele Terpstra kwam op rechts heel goed door en zijn voorzet werd gemist door een verdediger, maar niet door Janco Wiersma. De grillige linkerspits schoof de bal laag in de verre hoek, 1-0. Het duurde slechts drie minuten voordat de bal aan de andere kant in het net lag. Een voorzet van Rogier Krohne werd ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Rick de Jong, 1-1. Twee minuten later miste Marcel Pannekoek de kans op 1-2 dankzij een uitstekende redding van Eelke Kooistra in de korte hoek. De wedstrijd golfde op en neer en Be Quick werd gevaarlijk bij een hoekschop en Janco Wiersma was met een prima poging bijna opnieuw succesvol. Zijn inzet verdween rakelings langs de paal.

Een kwartier voor het einde werd de doorgebroken Janco Wiersma vastgepakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde het weg en verzuimde een strafschop te geven. Winsum kwam er daarna een aantal keren goed uit, maar de gemakkelijk schietende Rick Schaaphok had zijn vizier tot drie keer toe niet op scherp staan. De wedstrijd bleef spannend en leek op een gelijkspel te eindigen. In de 83e minuut werd de prima ingevallen Aron Beintema gehinderd in ‘de zestien’ en nu was scheidsrechter R.S. Spoler resoluut. Vanaf elf meter was de sterk spelende Richard Kempenaar zeer koelbloedig, 2-1 .

Winsum zette nog even stevig aan, maar de Be Quick defensie kwam, gesteund door de ingevallen Folkert van Dongera, niet in de problemen. In de blessuretijd werd het nog 3-1 door Aron Beintema, die zijn verdediger knap van zich afschudde en keeper Germen Bouwman kansloos liet. De fraaie assist was van de ingevallen (pas achttienjarige) Rindert Ykema.

Be Quick nestelde zich met deze winst weer stevig in de middenmoot en mag zaterdag in Harlingen aantreden tegen Zeerobben, vorig jaar, net als Be Quick, nog tweedeklasser.

©Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00