Be Quick Dokkum wint van Zeerobben · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Be Quick Dokkum wint van Zeerobben

zondag 25 september 2016

Het is al weer een hele tijd geleden, maar nu was het dan zo ver. Be Quick pakte thuis de punten tegen het ambitieuze en altijd in de top meedraaiende Zeerobben. De basis werd in het eerste halfuur van de wedstrijd gelegd. Pas in de laatste vijf minuten viel de definitieve beslissing door een knap doelpunt van Janco Wiersma.

Be Quick opende goed en had direct een overwicht. De gasten moesten terug en kwamen goed weg toen Folkert van Dongera in de handen van keeper Jacob de Vries kopte. Be Quick bleef de bovenliggende partij en na een klein kwartier viel de verdiende openingstreffer. Janco Wiersma gaf een prachtige voorzet en de afronding van Rudolf Banga deed daar niet voor onder, 1-0. De 2-0 lag in het verschiet, ware het niet dat Rudolf Banga de fraaie voorzet van Tjalling de Boer net naast de verkeerde kant van de paal schoot. In de laatste tien minuten voor rust kreeg Zeerobben meer grip op de wedstrijd. Een goede voorzet van Higor da Silva kreeg geen goed vervolg en op slag van rust schoten de Harlingers maar net voorlangs.

Na de rust kwam Zeerobben goed uit de kleedkamer en Be Quick moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Het spelpeil werd er niet beter op en beide elftallen maakten de nodige fouten waardoor er een hele open wedstrijd ontstond. Halverwege de tweede helft kwam Be Quick weer beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen omdat Zeerobben veel ruimte weg gaf achter de verdedigingslinie. Een kwartier voor tijd was Zeerobben heel dicht bij de 1-1, maar demogelijkheid, voortkomende uit een hoekschop, werd niet benut. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel de definitieve beslissing toen de goed doorzettende Tjalling de Boer de bal op maat meegaf aan de snelle Janco Wiersma. De linkerspits was koelbloedig in de afronding en passeerde keeper Jacob de Vries, 2-0. Een minuut later kreeg Janco een mooie kans op 3-0, maar zijn haastig ingeschoten bal verdween over het doel.

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Be Quick. Volgende week staat de streekderby tegen Broekster Boys op het programma. De wedstrijd in Damwoude begint om 17.00 uur.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00