Be Quick wint nipt van De Wâlde · Foto('s):

Be Quick wint nipt van De Wâlde

zondag 19 april 2015

Be Quick heeft de lastige uitwedstrijd tegen De Wâlde met 1-2 gewonnen. De Dokkumers blijven daardoor volop in de race voor het kampioenschap. De andere clubs uit de top vier maakten ook geen fouten, waardoor de spanning blijft voortduren.

Al in de vijfde minuut kwam Be Quick op voorsprong. Uit een voorzet vanaf links was Rudolf Banga koppend succesvol, 0-1. Be Quick had al vanaf de eerste minuut het initiatief en leek door de treffer de voorsprong snel te kunnen uitbreiden. Een goed schot van Freerk Wouda werd van richting veranderd en uit de hoekschop kopte Folkert van Dongera raak, maar een verdediger van De Wâlde redde op de doellijn. Be Quick had voetballend een overwicht, maar gaandeweg de eerste helft kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd. In de slotminuut voor rust viel de gelijkmaker. Be Quick kon verdedigend niet goed wegwerken en vanaf rechts haalde Stefan Kuiper hard uit, 1-1.

Na de rust nam de thuisclub het initiatief over en Be Quick ging in de vijftigste minuut door het oog van de naald. Een prachtige kans werd niet verzilverd omdat keeper Eelke Kooistra fraai redding bracht. Een nieuwe kans van de thuisclub werd wederom niet benut, doordat aanvoerder Jelmer Mullender er nog net tussen zat. Een minuut later leek de 2-1 een feit, maar de ingeschoten bal kwam via de binnenkant van de paal in de handen van Eelke Kooistra. In de aanval die daarop volgde was het raak aan de andere kant. De mee opgekomen Marten Hoeksma zette de bal goed voor en de opspringende Gert Jan Koopmans (net een paar minuten in het veld) kopte tegendraads binnen, 1-2. De thuisclub zette aan voor de gelijkmaker, maar dat lukte niet meer. Uit één van de aanvallen werd nog knap op het doel geschoten, maar de bal verdween net over de lat.

Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar Be Quick bleef overeind. Zo waren de Dokkumers uiteindelijk winnaar, maar over geluk hadden ze dit keer niet te klagen. De Wâlde liet overigens zien dat het over een goed voetballende ploeg beschikt en dat het niet verwonderlijk is dat na de winterstop diverse teams het onderspit moesten delven. Volgende week speelt Be Quick thuis tegen koploper Blauw Wit ‘34. Een absolute kraker. Op hetzelfde moment speelt Leeuwarder Zwaluwen thuis tegen Zeerobben. De hele top vier komt zo in actie tegen elkaar. Het zal ongetwijfeld heel erg druk worden op het Tolhuispark.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00