Bekertoernooi Harkema Opeinde krijgt geen vervolg · Foto('s): Desley de Vries
  Desley de Vries

Bekertoernooi Harkema Opeinde krijgt geen vervolg

maandag 17 september 2018

Het bekertoernooi krijgt voor Harkema-Opeinde geen vervolg. De 1-1 remise die de ploeg van Willem Schokker behaalde tegen Opende volstond niet voor het behalen van de volgende ronde.

Het duel tegen de streekgenoot uit de grensstreek vertoonde veel gelijkenissen met de onderlinge competitiewedstrijd die vier maanden geleden werd gespeeld. Ook toen verdedigden de Harkemasters lang een 1-0 voorsprong tegen het fysiek spelende Opende, om vervolgens in de slotfase alsnog het deksel op de neus te krijgen. Destijds kwam Harkema-Opeinde na 21 minuten op voorsprong. Dit keer was het na achttien minuten raak. Chris Hoeksma bracht een hoekschop in, waarna Sjirk Bruining werd gevloerd. Arbiter Krijgsheld wees naar de stip. Wilbert Huitema schoot de penalty binnen: 1-0.

Tot die tijd had er slechts eenmaal iets noemenswaardigs voorgedaan. Een hard schot van Cato Hilbrand de Boer werd in twee instanties onschadelijk gemaakt door Harkema-goalie André de Graaf. Tot een kwartier na de openingstreffer behield Harkema-Opeinde een licht veldoverwicht. Daarna werd de thuisploeg steeds onnauwkeuriger in de passing. Cato Hilbrand de Boer verscheen op aangeven van Siemen Kuperus opnieuw oog in oog met De Graaf. De zachte inzet werd door de keeper met de voet gepareerd. Weifelend optreden van de Harkemaster verdedigers zorgde ervoor dat de aanstormende Henk Veenstra de bal hierna nog bijna in het lege doel kon prikken, maar uiteindelijk werd het speeltuig net op tijd geruimd. Kort na deze hectische situatie probeerde Jarno Westerhof het vanuit de draai van afstand. Opnieuw redde De Graaf met de voet. Het laatste wapenfeit voor de helftwisseling kwam op naam van de thuisploeg. Met een goede passeerbeweging kwam Sake Kooistra in kansrijke positie. Kooistra zag zijn schot gered worden door keeper Pijpker.

Dertien minuten nadat de elftallen van helft waren gewisseld was Pijpker opnieuw paraat. Vanuit een lastige hoek produceerde Chris Hoeksma een pegel, die door de Peender doelman over werd getikt. Hierna gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. Toen het laatste kwartier aanbrak, werd het duidelijk dat de bezoekers niet van plan waren met lege handen uit Harkema te vertrekken. Siemen Kuperus knikte een hoekschop van Arnold Oosterbaan naast, vlak daarna werd een inzet van Kuperus bij de eerste paal ternauwernood gered door De Graaf. Het bleef dus bij 1-0 en zo kwam de volgende bekerronde steeds dichterbij voor de groengelen. Zo rond de 85ste minuut viel het uitzicht op dit extraatje in duigen. Dat Harkemase Boys 2 in Kollum op voorsprong kwam, was voor Harkema-Opeinde niets aan te doen. De gelijkmaker die Opende produceerde mocht “De Heide” zich wel aanrekenen. Na een miscommunicatie in de Harkemaster achterhoede bracht Jarno Westerhof de partijen in evenwicht: 1-1. Een minuut na de gelijkmaker stond de thuisploeg bijna weer op voorsprong. Na een verre ingooi van Albert Veenstra leek Sake Kooistra keeper Pijpker met een lob te verschalken. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde Pijpker er alsnog in de bal over de lat te wippen. Vanuit de hoekschop van Chris Hoeksma die volgde, kopte Albert Veenstra van dichtbij over.

Het scorebord bleef tot het laatste fluitsignaal op 1-1 staan. Harkemase Boys 2 mag hierdoor als groepswinnaar verder bekeren. Dit was ook de ploeg in de poule die het meest recht had op een vervolg van het bekertoernooi. Voor Harkema-Opeinde begint het seizoen nu pas echt. De resultaten in de voorbereiding waren aardig. Het vertoonde spel vertoonde meer pieken en dalen. Dikwijls zegt dit niets over de competitiestart, zo wees het vorige seizoen uit. Met veel interesse wordt er in Harkema daarom uitgekeken naar de competitie-opener tegen Rottevalle.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00