Belangrijke overwinning Geel Wit op Nicator · Foto('s): Jan van Os
  Jan van Os

Belangrijke overwinning Geel Wit op Nicator

zondag 18 maart 2018

Geel Wit heeft een belangrijke 6-1 overwinning geboekt op Nicator. Door dit resultaat hebben de teams stuivertje gewisseld op de ranglijst en staan de Leeuwarder nu op een nacompetitieplaats voor degradatie. De wedstrijd werd onder winterse omstandigheden gespeeld op het kunstgrasveld.

Tegen de wens in begon Geel Wit met de harde wind in de rug. Achteraf gezien pakte dat goed uit. Al na acht minuten kwamen de Amelanders op voorsprong door Lars Molenaar, die een klein gaatje zag tussen doelman Jeffrey Jonkman en de eerste paal. Een kleine tien minuten later was het alweer gelijk door balverlies van Jurjen Metz op het middenveld. Nicator nam de aanval over en het was uiteindelijk Said Loukili die de bal voorbij doelman Matthijs Rijpstra prikte.

Meteen daarna maakte Jurjen Metz zijn fout goed door zijn team weer op voorsprong te zetten. Zijn schot zeilde precies tussen de vuisten van de doelman en de lat tegen de touwen: 2-1. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak toen ook Bente Bonthuis zijn doelpuntje meepikte. Vlak voor de rust had Danny Metz zijn tem op een veilige marge kunnen zetten, maar zijn kopbal ging net naast. Aan de andere kant had Mitchell Hempenius een goede kans, maar Matthijs Rijpstra redde bekwaam. Vlak voor de rust werd het verschil toch op drie punten gezet. Siard Bonthuis haalde de achterlijn, zette voor op Jurjen Metz en hij maakte zijn tweede van de middag.

Na een tumultueus slot volgde een pauze waarin de gemoederen werden bedaard. In de tweede helft had Nicator de harde wind in de rug. Al in de tweede minuut noopte aanvoerder Melvin Hempenius Matthijs Rijpstra tot een goede redding. In de beginfase na de rust probeerde Nicator het nog wel, maar het verzet was gebroken na de vijfde Amelander treffer. Die viel in de 63-ste minuut. Bente Bonthuis slaagde er tot twee keer toe niet in de bal over de lijn te krijgen, waarna Lars Molenaar het karwei afmaakte.

Er volgde een doelpunt van Sander Graafsma, maar op advies van de grensrechter van Nicator keurde scheidsrechter Hazelhoff de treffer af. Vlak voor tijd kon Graafsma alsnog zijn eerste seizoentreffer op zijn naam schrijven, zodat Geel Wit met een eclatante 6-1 overwinning van het kunstgrasveld kon stappen.

Opstelling: Matthijs Rijpstra; Djerry Spoelstra, Johan Kolk, Lukas Mollema, Glenn Kienstra (Mark Molenaar, 72’); Jurjen Metz (Dennis Molenaar, 46’), Sander Graafsma, SiardBonthuis, Lars Molenaar; Bente Bonthuis, Danny Metz (JorikBeekema, 63’).

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00