Belangrijke zege Geel Wit op Friesland · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Belangrijke zege Geel Wit op Friesland

maandag 16 april 2018

Met de 4-2 zege op Friesland heeft Geel Wit zich enigszins aan de degradatiezorgen ontworsteld. De zege was terecht; een hard werkend Geel Wit was de hele wedstrijd beter, toch werd het nog even spannend toen Friesland nog dichtbij kwam.

De eerste kans was al na drie minuten toen Lars Molenaar op keeper Hans Brattinga stuitte. Na elf minuten was Bente Bonthuis dicht bij een treffer, maar Patrick Rutkens redde op de lijn. Bente Bonthuis mocht daarna tweemaal een corner nemen. Uit de eerste  kopte Jurjen Metz via een stuit over en een minuut later kwam een kopbal van Pieter Kiewiet via een speler tegen de lat. In de 33-ste minuut kreeg Geel Wit de verdiende leiding. Een poeier van Lars Molenaar scheerde onder de lat in het doel: 1-0.

Twee minuten later had het alweer gelijk kunnen staan, maar Pieter Smit maakte de inzet van Nanne Koster onschadelijk. Even later kwam aan de andere kant Danny Metz een teenlengte tekort om een voorzet van Bente Bonthuis tot doelpunt te promoveren. Meteen na de rust breidde Geel Wit de voorsprong uit. Eerst schoot Lars Molenaar naast nadat de doelman een knal van Mark Molenaar niet klem kreeg. Even later won Jan Ytsma een kopduel op het middenveld. Hij bereikte Bente Bonthuis, die een prachtige solo doeltreffend afrondde: 2-0.

In de 52-ste minuut werd Lars Molenaar in het strafschopgebied gevloerd. Hij schoot zelf de strafschop raak: 3-0. De riante voorsprong werkte allerminst bevrijdend. Angst sloop in de ploeg en daar profiteerde Friesland van. In de 57-ste minuut kopte Rutger Hoekstra uit een hoekschop raak en acht minuten later werd het 3-2 door Thom van der Meer. Een minuut later verzuimde Bente Bonthuis zijn team weer op een veilige marge te zetten, waarna Edwin Hoekstra de gelijkmaker op de schoen had, maar Pieter Smit redde met de voet. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Bente Bonthuis stuurde Dennis Molenaar weg, die bleef kalm en passeerde de doelman: 4-2.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Pieter Kiewiet, Johan Kolk, Mark Molenaar, Glenn Kienstra; Jan Ytsma (Dennis Molenaar, 65), Sander Graafsma, Jurjen Metz (Jorik Beekema, 74); Bente Bonthuis, Danny Metz, Lars Molenaar (Siard Bonthuis, 75).

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00