Beleef je OV-reis met de nieuwe app ‘Bus fol ferhalen’

Woensdag 17-05-2017
NOORDOOST FRIESLAND - Woensdag is de app ‘Bus fol ferhalen’ gelanceerd op het busstation in Leeuwarden. Hiermee krijgen reizigers tijdens hun busrit informatie over de geschiedenis, gebouwen, personen en wetenswaardigheden van Noordoost-Fryslân. De app is het vervolg op de vijftien boekenbussen die in 2015 in Fryslân reden. Met ‘Bus fol ferhalen’ beleef je de Friese cultuur tijdens het reizen met de bus.

Aanwezigen konden instappen in de speciaal bestickerde ‘Bus fol ferhalen-bus’ en de app zelf ervaren. Tijdens het rijden biedt de app verschillende verhalen, filmpjes en foto’s aan over het gebied. Zo staat beschreven dat het station in Leeuwarden in 1863 gebouwd werd. Het lag toen nog aan de zuidrand van de stad. Omdat het om een proef gaat, is de informatie nu afgestemd op buslijn 66 (Leeuwarden – Holwerd). Mocht de app een succes blijken, dan wordt de inhoud uitgebreid. De pilot loopt tot 1 november 2017. De app werkt via GPS maar is ook buiten dit gebied te raadplegen. Doel van het project is om het reizen nog aangenamer te maken en reizigers de omgeving op een andere manier te laten beleven.

Boeken in de bus

De app ‘Bus fol ferhalen’ is een samenwerkingsverband van Omrop Fryslân, Tresoar, Arriva en Provincie Fryslân. Omrop Fryslân en Tresoar hebben bijgedragen aan de inhoud van de app. De app is het vervolg op het boekenproject ‘Bus fol ferhalen’ in 2015. In vijftien bussen konden reizigers tijdens hun reis een boek lezen. Ook mochten ze de boeken tijdelijk mee naar huis nemen.

Meer informatie: www.busfolferhalen.frl.

terug naar overzicht
Beleef je OV-reis met de nieuwe app ‘Bus fol ferhalen’
© Foto's: Provinsje Fryslân


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie