De bjusterbaarlike simmerwike ‘Giesto mei op aventoer?’

Vrijdag 11-08-2017
PAESENS-MODDERGAT - In de laatste week van de zomervakantie zijn er voor kinderen in Friesland heel veel leuke activiteiten te doen! Acht Friese musea werken samen om kinderen een week vol natuur, Wetenschap en techniek te bieden. Van 28 augustus tot en met 1 september worden deze activiteiten georganiseerd, dus: ‘Giesto mei op aventoer?’

In museum ’t Fiskershúske is elke dag een kweldertocht bij de Waddenzee voor kinderen met hun ouders of begeleiders. Wat vind je hier in de natuur en waarom is deze plek zo bijzonder? De tocht duurt ongeveer een uur en is gratis bij een museumkaartje.

In de Bjusterbaarlike Simmerwike kun je van alles te weten komen over wandtegels; ’t Fiskershúske hangt er vol mee. Daarna kun je zelf een tegeltje beschilderen, die wordt dan op een speciale wand in het museum geplaatst. Meedoen is gratis bij een museumkaartje.

De andere deelnemende musea zijn: Eise Eisinga Planetarium in Franeker, Museum Joure, Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, Bezoekerscentrum Woudagemaal in Lemmer, Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum, Fries Scheepvaartmuseum in Sneek en Jopie Huisman museum in Workum. De activiteiten en meer informatie zijn te vinden op: www.facebook.com/simmerwike/ of op www.museummoddergat.nl.

terug naar overzicht
De bjusterbaarlike simmerwike in het Fiskershúske
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie