Bloedstollende korfbalderby in Feanwâlden

Zondag 12-02-2017
FEANWâLDEN - Na verschillende sterk gespeelde wedstrijden van het vlaggenschip van Veenwouden, die helaas niet in winst konden worden omgezet, stond afgelopen zaterdag de derby tegen NQL uit Rinsumageast/Burdaard op de rol.

In de afgelopen seizoenen moesten de Feanwâldsters steeds hun meerdere erkennen tegen de buurtploeg. Nu moest daar eens verandering in komen, was de insteek. Veenwouden begon ook dit keer in verband met blessures met een aangepaste opstelling.

Rustig zoeken naar de kansen, niet laten intimideren door het spel van de tegenstander en alle ruimte gebruiken. Dat was de opdracht voor de gehele wedstrijd. Veenwouden begon de wedstrijd ijzersterk met drie doelpunten op rij. In het verdere verloop van de eerste helft bleef dit verschil gehandhaafd en werd er gepauzeerd bij een stand van 9-6.

In het begin van de tweede helft bleef het doelpuntenverschil gelijk. Helaas liep de thuisploeg ook deze keer weer aan tegen een blessure, in dit geval Han Vastenhoud die met zijn knie hardhandig de grond raakte. Het spel dat in de eerste helft en het begin van de tweede helft zo verzorgd en doelbewust vast kon worden gehouden, werd steeds meer losgelaten. Dat leidde er toe dat de gasten het gat dat er was uiteindelijk wisten te dichten.

Alles werd in de slotfase van de wedstrijd uit de kast gehaald om in ieder geval minimaal een punt in eigen huis te houden. Helaas lukte dat niet en sloeg NQL een gaatje van enkele doelpunten en wist dat tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Eindstand 11-14.
Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 5, Anna Tadema 3, Johannes de Boer 2 en Thiadmar Sijens 1.

© Verslag: Simon Talsma

terug naar overzicht
Bloedstollende korfbalderby in FeanwâldenBloedstollende korfbalderby in FeanwâldenVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie