Boerderijlunch op de Molkerij Dokkum

Zaterdag 12-08-2017
DOKKUM - Zaterdag 12 aug kon men lunchen op de Dokkumer Stadsboerderij de Molkerij! Als lunch waren Molkerijburgers en yoghurts te koop. De Molkerijburgers worden gemaakt door Stadscafe Artisante. Na de lunch was er gelegenheid om een kijkje te nemen in de stal en in de boerderijwinkel.

Stadsboerderij De Molkerij groeit uit naar uniek regionaal concept Dokkumer Stadsboerderij. De Molkerij werkt middels een eigen mini-keten aan een verantwoord stukje traceerbaar rundvlees uit de directe voortuin van Dokkum, rechtstreeks van eigen boerderij. Het rundvlees van De Molkerij is 100% natuurlijk en gegarandeerd vrij van antibiotica, (groei)hormonen en overige ongewenste onnatuurlijke toevoegingen. Sinds 2016 groeit De Molkerij van boerderij met boerderijwinkel uit naar een uniek concept met grote ambities in de directe regio. Inmiddels wordt het rundvlees beperkt geserveerd bij Stadscafé Artisante en is het exclusief verkrijgbaar bij diverse partners in en rond Dokkum.

Hessel Jan en Baukje Sinnige, de gezichten achter De Molkerij

“Voor ons is het een bewuste keuze om te ondernemen volgens een eigen bedrijfs- en omgeving specifiek concept. Exclusief met eigen maatregelen die wij samen met onze directe omgeving en partners treffen om biodiversiteit, dierwelzijn en milieu voortdurend te optimaliseren en kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen zodat onder andere de beleving en de afkomst van het voedsel zichtbaar dichterbij gebracht wordt. Dit doen wij door onze gehele boerderij en bijbehorende bedrijfsvoering letterlijk in plexiglas te zetten en een eerlijk en overtuigend verhaal te vertellen zodat iedereen onze passie en gedrevenheid kan ervaren. Onze producten zijn 100% traceerbaar doordat alles van eigen boerderij komt en tevens duidelijk zichtbaar is van welke koe of koeien de producten afkomstig zijn.

Kijk voor meer informatie op www.demolkerij.nl en volg De Molkerij op Facebook en Instagram.

 

terug naar overzicht
Boerderijlunch op de Molkerij DokkumBoerderijlunch op de Molkerij DokkumMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jan Joustra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie