Bouwactivieiten MFA en NAM Anjum live te volgen via webcam

Vrijdag 19-05-2017
ANJUM - De bouw van MFA De Dobbe en het NAM kantoor zijn nu live te volgen via een webcam.

Na jarenlange voorbereiding is vanaf midden maart de bouw gestart van de MFA en het NAM kantoor. Door deze samenwerking tussen het dorp Anjum en NAM kan een nieuw MFA gerealiseerd worden en wordt het dorpshart van Anjum gerevitaliseerd. Iedereen kan meekijken hoe het nieuwe dorpshart wordt gerealiseerd.

Klik hier!

Er is sprake van een unieke combinatie. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de gezamenlijke voorzieningen in het nieuwe gebouw. In Anjum worden 50 werkplekken voor NAM personeel gecreëerd en vanuit dit kantoor wordt de gaswinning voor de kleine velden in de noordelijke regio gecoördineerd.

NAM wil met deze unieke samenwerking de verbondenheid met de omgeving bevorderen. De regio noordoost Fryslân speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van Nederland. Met dit nieuwe regiokantoor wil NAM de toegankelijkheid en de zichtbaarheid vergroten en de regionale werkgelegenheid bevorderen. Tevens wordt een permanente interactieve expositie ingericht over aardgaswinning in Noordoost Fryslân.

Door de samenwerking kan er gebruik gemaakt worden van elkaars faciliteiten, zoals keuken, toiletten, foyer en vergaderzalen. De gehele dorpskern kan gerevitaliseerd worden, zoals woningvernieuwing in de Tsjerkestrjitte, herinrichting van de Mounebuorren, en woningverbetering van Thus wonen aan de Holdingastrjitte.

Het MFA gaat een centrumfunctie voor de regio vervullen. Naast een dorpshuisfunctie, komen in het gebouw onder meer een huisartsenpraktijk, kinderopvang, fysiotherapie, thuiszorgkantoor en een kapper. De bouw wordt uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek. Zij betrekken andere Friese bedrijven bij de werkzaamheden.

terug naar overzicht
Bouwactivieiten MFA en NAM Anjum live te volgen via webcam
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie