Broekster Boys 2 uit de beker · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys 2 uit de beker

dinsdag 21 oktober 2014

Afgelopen zaterdag werd er in Berlikum gespeeld voorde eerste knock-out ronde van de beker tegen SC Berlikum 2. Met de nodige versterkingen vanuit het eerste elftal leken de kansen om door te gaan aardig groot.

Na twee minuten was er de eerste kans al voor Broekster Boys 2 maar liet deze kans onbenut. Gedurende de eerste helft bleek al snel dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor Broekster Boys 2. Toch waren er in de beginfase nog de nodige kansen voor Broekster Boys 2 maar de keeper van SC Berlikum 2 had een aantal goede reddingen in huis. In de vierentwintigste minuut kwam dan toch de verdiende openingsgoal voor Broekster Boys 2 via Stephan Overkempe, na een prima assist van Rink Teerstra. Na de goal had Broekster Boys 2 de wedstrijd iets beter onder controle wat resulteerde in een aantal kansen.

In de rust bleven Andries Dijkstra, Oane Kooistra en Freerk Haisma achter in de kleedkamers, voor hen kwamen Abel-Jan Marinus, Jitse Westra en Gerwin Peterson in de ploeg. De thuisploeg leverde vanaf minuut één van de tweede helft meer strijd. Na een knappe aanval van SC Berlikum 2 vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet en kon de spits vrij inkoppen bij de eerste paal, 1-1. Broekster Boys 2 was zichtbaar aangeslagen wat resulteerde in slordig voetbal.

Na zo’n zeventig minuten spelen werden Rink Teerstra en Dirk Wijnsma gewisseld en kwamen Marinus Nutma en Durk Bakker in de ploeg. In de tachtigste minuut was er nog een kans voor Stephan Overkempe maar hij schoot de bal voorlangs. In de negentigste minuut kreeg SC Berlikum 2 nog een kans maar deze werd verwerkt tot corner, maar ook de corner leverde niks op. Wat resulteerde was een strafschoppenserie waar SC Berlikum 2 als winnaar uitkwam.

Opstelling Broekster Boys 2: Jan Pijnacker, Jelmer Wijbenga, Andries Dijkstra (46. Jitze Westra), Ronald Beintema, Oane Kooistra (46. Gerwin Peterson), Dirk Wijnsma (46. Abel Jan Marinus), Freerk Haisma (70. Durk Bakker), Rink Teerstra (70. Marinus Nutma), Harry Wijnsma, Stephan Overkempe en Patrick Huizenga.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00