Broekster Boys blij met drie punten · Foto('s): Marieke Elzinga
  Marieke Elzinga

Broekster Boys blij met drie punten

zaterdag 03 december 2016

Wat waren de mannen van Broekster Boys en trainer Ron de Boer blij met de overwinning tegen FC Grootegast. Ook de aanhang was blij na een slechte reeks van nederlagen. Maar vooral de blessures speelt momenteel parten. Abe Dreyer, Piet Wessel Dijkstra, Kas Huizenga en Sjoerd Westra waren nog steeds geblesseerd.

In de basis nog steeds noodgedwongen Durk Pieter Boersma. Verder in de basis Gerwin Peterson, Sander Jongsma en oud speler Oane Kooistra, die op het middenveld fungeerde. Voor de wedstrijd een minuut stilte.

Eerst aftasten van beide kanten
Beide teams misten een behoorlijk aantal basis spelers. Het was echt aftasten. Na een dertiental minuten het eerste schot van FC Grootegast en keeper Vonk sloeg de bal corner. Uit die corner had Ronald Horinga de kans om de mannen uit Grootegast op voor sprong te zetten. De kopbal van Horinga miste het doel en de bal werd dan ook door de verdedigers weggetrapt. Jan Eisma van Broekster Boys was heel actief op links en ook gevaarlijk. Een mooie kans voor Eisma werd geblokkeerd. Maar na bijna twintig minuten wist Sander Jongsma de bal naar de vrijstaande Rienk de Haas te plaatsen. De Haas wist gemakkelijk te scoren (1-0).

Halverwege de eerste helft was het Stefan Krijthe, die alleen voor doelman Vonk verscheen. Vonk wist de bal weg te slaan en precies op het hoofd van Krijthe. De bal verdween net naast de goal. Duidelijk geluk voor Broekster Boys, maar het mag de Broek ook wel eens meezitten. Broekster Boys kreeg nog drie corners op rij, maar de stand bleef 1-0. In die eerste helft ontving Dirk Pieter Boersma nog eens geel. FC Grootegast kreeg geen kansen meer. In de tweede helft moest Broekster Boys de voorsprong verdedigen en bovendien proberen om nog een doelpunt te maken. Bouwe Pompstra schoot in die beginfase te zacht op de goal. Keeper Vonk wist de bal klemvast te pakken.

Diezelfde Pomstra ontving ook nog geel van de goed leidende scheidsrechter van der Hoek. Vincent Hoekstra van Broekster Boys verving nog Sander Jongsma. In de zeventigste minuut kwam de bevrijding voor de Boys. Jan Eisma verlengde de bal naar Rienk de Haas. De Haas verlengde de bal naar Siemen Sake Kamstra, die de bal laag in de goal schoot (2-0). Mooie schoten van Hedzer Prins en Rienk de Haas troffen geen doel. De moegestreden Jan Eisma werd nog vervangen door Laurens Jan van der Hoef. In blessuretijd probeerde Rienk de Haas van afstand de bal in het doel te werken, maar het schot ging naast. De eindstand werd dus 2-0 voor Broekster Boys. Broekster Boys bleef nu op de negende plaats staan, maar kreeg er wel drie punten bijgeschreven.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00