Broekster Boys en ONT houden elkaar in evenwicht

zaterdag 07 april 2012

In de tweede klas I is elke wedstrijd belangrijk. ONT en Broekster Boys moesten beiden winnen, maar dan wel om verschillende redenen. ONT kijkt naar de onderste vier teams en Broekster Boys houdt de eerste vier teams in de gaten. Thuis had Broekster Boys moeizaam met 2-1 gewonnen van ONT. Scheidsrechter was de heer D.T. Hooijenga uit Burgum.

Het eerste kwartier was het echt aftasten op het kunstgras in Opeinde. Na een kwartier ontving Mario Dekker van ONT geel van scheidsrechter Hooijenga. Keeper Rorij Bruinja was een uitstekende sluitpost voor ONT. Schoten van Sjoerd Westra en Tjalling van der Meulen werden gestopt. Keeper Krol van Broekster Boys wist een schot van Egbert Hulzinga onschadelijk te maken. Overkempe kopte namens Broekster Boys nog eens naast. Rust 0-0.

Na de thee werd een vrije trap van uitblinker Oebele Twijnstra van ONT over geschoten. Een schot van Jasper Drenthe van ONT werd goed gestopt door keeper Krol. Dan is plotseling Broekster Boys aan zet. Twee kansen voor Stephan Overkempe werden om zeep geholpen. Ook Albert Wijbenga kreeg een kans, maar ook zijn schot werd gestopt door keeper Bruinja. Sjoerd Westra kreeg ook nog een geweldige kans, maar zijn schot was te zacht. In deze periode had Broekster Boys het af moeten maken, maar geleidelijk rook ONT zijn kansen. Invaller Otto Kooi is altijd een lepe voetballer geweest. In het laatste kwartier was hij twee keer gevaarlijk. Eerst werd een schot van Kooi door Oane Kooistra tot corner verwerkt.

En enkele minuten later werd een kopbal van Kooi door Dirk Pieter Boersma van de lijn gehaald. In de slotfase kwam Tjalling van der Meulen van Broekster Boys alleen voor keeper Bruinja. Van der Meulen schoot niet gericht en te zacht, zodat keeper Bruinja de bal kon bemachtigen. De koek was op, maar beide teams bleven heel hard knokken voor een overwinning. Na negentig minuten bleef de 0-0 op het scorebord staan. Beide teams moesten genoegen met een punt. En voor beide teams blijft er spanning in de competitie van de tweede klas I. Dinsdagavond om kwart voor zeven zal Broekster Boys gastheer zijn van koploper Balk.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00